Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBEEF WELLİNGTON TARİFİ | MasterChef Beef Wellington nasıl yapılır, malzemeleri neler? Adım adım Beef Wellington yapılışı...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/4BEEF WELLİNGTON YAPILIŞI

BEEF WELLİNGTON YAPILIŞI

Bonfilenin üzerinde sinir ve yağ kalmamasına dikkat edin. Ardından bonfileyi biraz tuz ve karabiberle iyice ovun.

Genişçe bir tavayı ocakta ısıtın. 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek mühürleme işlemine başlanır. Bu işlemin püf noktası ise yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek, içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlamaktır.

Her yanı ateşte 3 dakika çevrildikten sonra ocaktan alınır. (Etin suyu daha sona mantarları pişirmek için kullanılacak.)

Üzerine 1 tatlı kaşığı hardal sürülür ve çekilmiş cevizler serpilir.

300 gram mantar yıkandıktan, kabukları soyulduktan sonra mutfak robotuyla 20 saniye kadar çekilir.

Çekilmiş mantarlar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilmeye başlanır. Yaklaşık 5 dakika kavrulduktan sonra bonfile tuz ve karabiber de eklenerek yüksek ateşte pişirilir, kenara alınır.

Tezgah veya benzeri bir yere geniş bir streç serilir.

Dondurucudan çıkarılan milföyler çözülünce merdane yardımıyla üstünden geçilerek açılmış hamur şekli verilir.

Milföyler streç film üzerine yerleştirilir ve arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etler serilir. Milföyler ve fümeler bonfilenin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte hazırlanmalı.

Üstüne cevizli ve mantarlı karışım sürülür, tam ortaya bonfile yerleştirilir.

Kalan milföy üstüne konulur ve boşluk olmayacak şekilde bonfile kaplanır.

Başka bir kapta üzeri için zeytinyağı ve yumurta sarısı çırpılır, sonra milföyün her yanına sürün.

Hazırlanan Beef Wellington, 180 derece ile ısıtılmış fırında orta karar şekilde 30 dakika pişirilir.

Fırından çıkarılır ve Beef Wellington biraz bekletildikten sonra dilimlere ayrılıp servise hazır hale getirilir.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
BENFİCA-SPORTİNG LİZBON MAÇI CANLI İZLE Estadio da Luzda skor eşitlendi Kerem Aktürkoğlu attı
BENFİCA-SPORTİNG LİZBON MAÇI CANLI İZLE! Estadio da Luz'da skor eşitlendi! Kerem Aktürkoğlu attı
ANNELER GÜNÜ 2025 KUTLAMA MESAJLARI Anneler Günü için resimli, uzun, kısa, duygu yüklü mesajlar ve sözler Ablaya, eşe, teyzeye, Anneanne, Babaanneye gönderilecek Anneler Günü mesajları ve kutlama sözleri
ANNELER GÜNÜ 2025 KUTLAMA MESAJLARI! Anneler Günü için resimli, uzun, kısa, duygu yüklü mesajlar ve sözler! Ablaya, eşe, teyzeye, Anneanne, Babaanneye gönderilecek Anneler Günü mesajları ve kutlama sözleri
BİM 13-16 MAYIS AKTÜEL KATALOGLAR BİM 16 Mayıs Cuma aktüel kataloğunda hangi ürünler satışa çıkacak 2li Türk Kahvesi Makinesi, Gölgelikli Salıncak, 4 Raflı Çok Amaçlı Dolap, Metal Ayakkabılık...
BİM 13-16 MAYIS AKTÜEL KATALOGLAR! BİM 16 Mayıs Cuma aktüel kataloğunda hangi ürünler satışa çıkacak? 2'li Türk Kahvesi Makinesi, Gölgelikli Salıncak, 4 Raflı Çok Amaçlı Dolap, Metal Ayakkabılık...
Çılgın Sayısal Loto 10 Mayıs çekiliş sonuçları Çılgın SayısaL Lotoda büyük ikramiye 267.025.136 TL
Çılgın Sayısal Loto 10 Mayıs çekiliş sonuçları! Çılgın SayısaL Loto'da büyük ikramiye 267.025.136 TL!
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik