Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBiber dolmasını böyle pişirin! İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Biber dolmasını böyle pişirin! İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor

13.12.2024 - 00:48 | Son Güncellenme: 13.12.2024 - 00:48

#dolma tarifi#dolma yapılışı
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Biber dolması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan, nefis ve doyurucu bir yemektir. Ancak birçok kişi biber dolmasını pişirirken, iç harcının fazla sulu ya da fazla kuru olmasından şikayet eder. Biberlerin dışı pişerken içi ya yeterince yumuşamaz ya da suyu fazla kaçıp dağılabilir. Peki, biber dolmasının içi nasıl tam kıvamında, sulu ama dağılmadan pişer? İşte, biber dolmasında mükemmel sonuç almak için kullanabileceğiniz püf noktaları!

1/7Biber dolmasını böyle pişirin İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor

Biber dolması, hemen her sofrada sevilen bir yemektir. Ancak bazen pişirme aşamasında, biberlerin dışı yumuşarken iç harcı fazla su salıp dağılabiliyor ya da hiç pişmeyebiliyor. Dolmanın iç harcı ne tam kuru oluyor ne de tam sulu; işte, bu dengeyi sağlamak biraz ustalık gerektiriyor. Biber dolmasını mükemmel şekilde pişirmek için doğru malzeme ve pişirme tekniklerini kullanarak, her seferinde kusursuz sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte, biber dolmasını tam kıvamında pişirmenin sırları!

2/7BİBER DOLMASI İÇİN HARCIN DOĞRU HAZIRLANMASI

BİBER DOLMASI İÇİN HARCIN DOĞRU HAZIRLANMASI

Biber dolması yaparken en önemli noktalardan biri iç harcın doğru şekilde hazırlanmasıdır. İçi sulu kalacak bir dolma hazırlamak için pirinci önceden yıkayıp süzmek, fazla nişastanın harçta dağılmasına engel olur. Ayrıca, pirinç yerine ince bulgur kullanmak, dolmanın daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.

3/7Biber dolmasını böyle pişirin İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor

Biber dolmasına ekleyeceğiniz domates ve soğan miktarını da doğru ayarlamak, dolmanın içindeki suyun oranını dengelemeye yardımcı olacaktır. Biberin iç kısmındaki suyun fazla olmasını istemiyorsanız, bu malzemelerin suyunu iyice salıp salmadığını kontrol edin. Ayrıca, harcı hazırlarken biraz zeytinyağı eklemek, hem lezzetini artıracak hem de dolmanın daha yumuşak pişmesini sağlayacaktır.

4/7BİBER DOLMASI PİŞİRME TEKNİĞİ

BİBER DOLMASI PİŞİRME TEKNİĞİ

Biber dolmasını pişirirken en sık yapılan hatalardan biri, dolmaların üzerine çok fazla su eklemektir. Bu, dolmanın iç kısmının fazla suyu emip dağılmasına neden olabilir. Bunun yerine, pişirme sırasında kullanılan sosun kıvamı çok önemlidir. Pişirme işlemi için bir karışım hazırlayın: domates suyu, limon suyu ve zeytinyağı. Bu karışım, biber dolmasının içini sulu tutarken aynı zamanda harcın pişmesi için yeterli nemi sağlar.

5/7Biber dolmasını böyle pişirin İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor

Biber dolmalarını tencereye yerleştirirken, dolmaların üst kısmına da bir tabak koyarak üzerinin bastırılmasını sağlayın. Böylece, dolmalarınız eşit şekilde pişecek ve dağılmadan düzgün bir şekilde şekil alacaktır. Pişirme esnasında dolmaların üzerine çok fazla su eklemekten kaçının, sadece harcı pişirecek kadar sıvı kullanmanız yeterli olacaktır.

6/7DOLMALARINIZIN TAM KIVAMINDA OLMASI İÇİN İPUÇLARI

DOLMALARINIZIN TAM KIVAMINDA OLMASI İÇİN İPUÇLARI

Biber dolmalarının tam kıvamında pişmesi için bir başka önemli ipucu, pişirme süresine dikkat etmektir. Dolmalarınızı düşük ısılarda ve kapağı kapalı olarak pişirmeniz gerekir. Aksi takdirde, dolmalarınızın dışı çok hızlı pişer, içi ise çiğ kalabilir. Bu nedenle, düşük ısıda yaklaşık 40-50 dakika pişirmek, dolmalarınızın hem dışının hem de içinin tam kıvamında pişmesini sağlayacaktır.

7/7Biber dolmasını böyle pişirin İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor

Son olarak, dolmalarınız piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan birkaç dakika dinlendirin. Bu, içindeki lezzetlerin birbirine daha iyi geçmesini sağlar ve suyun dağılmasını engeller.

Böylece, biber dolmalarınız içi sulu ve lezzetli, dışı ise tam kıvamında pişmiş olacaktır!

EN ÇOK OKUNANLAR
ŞANS TOPU SORGULAMA EKRANI📍15 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU SORGULAMA EKRANI📍15 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı! Şans Topu nasıl sorgulanır?
SÜPER LOTO TIKLA - ÖĞREN | 15 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto sorgulama ekranı
SÜPER LOTO TIKLA - ÖĞREN | 15 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto sorgulama ekranı
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir e-Okul ne zaman kapanacak
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir? e-Okul ne zaman kapanacak?
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Yarın yağmur var mı Meteorolojiden sağanak uyarısı
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Yarın yağmur var mı? Meteoroloji'den sağanak uyarısı!
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik