Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBir gelenektir kandil simidi: Altın renginde, kıyır kıyır kandil simidi tarifi için püf noktalar
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/4KANDİL SİMİDİ İÇİN PÜF NOKTALAR

KANDİL SİMİDİ İÇİN PÜF NOKTALAR

Sıvıların Isısı: Mayanın aktifleşmesi için sıvıların ılık olması önemlidir. Sıcak su ya da süt maya için zararlı olabilir, bu yüzden sıvılar ılık olmalı (yaklaşık 35-40°C).

Mayanın İyi Kabarması: Hamurun mayalanma süresi çok önemlidir. Maya karışımını hazırladıktan sonra, hamurun 1 saat kadar dinlenmesini sağlayın. Hamur tam olarak mayalanmalı ve iki katına çıkmalıdır.

Un Miktarını Ayarlayın: Unu kontrollü bir şekilde ekleyin, çünkü kullanılan unun cinsine göre hamurun aldığı un miktarı değişebilir. Hamur yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda olmalı.

Hamuru İyi Yoğurun: Hamuru yoğururken uzun süre yoğurun. Hamur ne kadar iyi yoğrulursa, o kadar yumuşak ve puf puf olur.

İnce Şekil Verin: Hamur parçalarını uzun ince rulo şeklinde açın. Bu, simitlerin daha çıtır olmasını sağlar.

Yumurta ve Susam: Simitlerin üzerine yumurta sürüp susam serpmek, hem lezzetini artırır hem de simitlerin dışının çıtır olmasını sağlar. Yumurta sarısını tamamen sürmeyi unutmayın.

Fırın Sıcaklığı: Fırınınızın önceden ısındığından emin olun. Kandil simitleri, 180-200°C arasında pişirilmeli ve altın rengini alana kadar fırınlanmalıdır.

Fırın Süresi: Simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin, ancak fazla pişirip kurutmamaya dikkat edin. Fırından çıktıktan sonra soğuması için biraz bekletin.

EN ÇOK OKUNANLAR
ALES/2 SORU VE CEVAP ANAHTARI 2025 🟠 ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak ALES cevap anahtarı nereden ve nasıl görüntülenir
ALES/2 SORU VE CEVAP ANAHTARI 2025 🟠 ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ALES cevap anahtarı nereden ve nasıl görüntülenir?
Kırkpınar Yağlı Güreşleri Canlı İzle | Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarı finale kalanlar kimler Kırkpınarda bu sene başpehlivan kim oldu
Kırkpınar Yağlı Güreşleri Canlı İzle | Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarı finale kalanlar kimler? Kırkpınar'da bu sene başpehlivan kim oldu?
İSTANBUL İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 6 TEMMUZ 2025: Güncel İSKİ baraj doluluk oranları son durum
İSTANBUL İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 6 TEMMUZ 2025: Güncel İSKİ baraj doluluk oranları son durum
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TEMMUZ 2025 SON DURUM 📍 Asgari ücrete ara zam var mı, yapılacak mı
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TEMMUZ 2025 SON DURUM 📍 Asgari ücrete ara zam var mı, yapılacak mı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik