Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBörekçiler yufkayı böyle açıyormuş! İncecik zar gibi oluyor ve yırtılmıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/7DİNLENDİRME: İYİ HAMURUN VAZGEÇİLMEZİ

DİNLENDİRME: İYİ HAMURUN VAZGEÇİLMEZİ

Hamur dinlendirilmeden yufka açılmaz. Dinlenme süresi, glütenin açılmasını sağlayarak hamurun kolay şekil almasına yardımcı olur. Ustalar, hamuru nemli bir bez altında en az 30 dakika bekletir. Bu süreç, hem hamurun elastikiyetini artırır hem de yırtılmadan açılmasını sağlar.

4/7NİŞASTA VE UN DENGESİ

NİŞASTA VE UN DENGESİ

Yufkanın ince ve pürüzsüz olması için açma sırasında kullanılan nişasta ve un karışımı önemlidir. Börekçiler, hamurun her katına serptikleri bu karışımla yufkanın yüzeye yapışmasını engeller. Aynı zamanda nişasta, hamurun yumuşaklığını korurken incecik bir doku sağlar.

5/7OKLAVA İLE İNCELECEKTEKİ USTALIK

OKLAVA İLE İNCELECEKTEKİ USTALIK

Yufkanın zar gibi açılmasında oklava kullanımı ustalık gerektirir. Börekçiler, oklavayı hamurun ortasından başlayarak kenarlara doğru hareket ettirir. Bu sayede yufka eşit bir şekilde inceltilir. Ustalıkla yapılan bu işlem, yufkanın hiçbir noktasında kalınlık farkı olmamasını sağlar.

6/7SABIR VE HASSASİYET

SABIR VE HASSASİYET

Yufka açmak, sadece fiziksel bir iş değil, aynı zamanda sabır isteyen bir sanattır. Börek ustaları, hamura nazik davranarak yavaş ve kontrollü hareketlerle çalışır. Bu yöntem, yufkanın yırtılmadan, istenilen incelikte açılmasını mümkün kılar.

7/7EVDE DENEMEK İÇİN PÜF NOKTALARI

EVDE DENEMEK İÇİN PÜF NOKTALARI

Evde börek yaparken ustaların yöntemlerini takip ederek siz de incecik yufkalar hazırlayabilirsiniz:

Un, tuz ve su ile elastik bir hamur yoğurun. Hamuru dinlendirerek esnek hale getirin. Açma sırasında un ve nişasta karışımı kullanın. Oklavayı nazikçe kullanarak hamuru eşit şekilde inceltin.

EN ÇOK OKUNANLAR
Karne günü serbest mi gidilecek 2025 20 Haziran Cuma okul formalı zorunlu mu, sivil mi gidilecek
Karne günü serbest mi gidilecek 2025? 20 Haziran Cuma okul formalı zorunlu mu, sivil mi gidilecek?
ÖSYM YKS BU HAFTA SONU MU, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2025 Üniversite Sınavı hangi gün yapılacak ÖSYM AİS giriş YKS sınav giriş belgesi
ÖSYM YKS BU HAFTA SONU MU, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 2025 Üniversite Sınavı hangi gün yapılacak? ÖSYM AİS giriş YKS sınav giriş belgesi
YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler neler, okullarda emanet dolabı olacak mı YKSye kalemle, silgiyle, suyla, parayla, gözlükle, ilaçla, çantayla, saatle, takıyla, anahtarla, kredi kartıyla girilir mi
YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler neler, okullarda emanet dolabı olacak mı? YKS'ye kalemle, silgiyle, suyla, parayla, gözlükle, ilaçla, çantayla, saatle, takıyla, anahtarla, kredi kartıyla girilir mi?
Toplu Ulaşım haberleri 📢 YKS adaylarına toplu taşıma ücretsiz mi 21-22 Haziranda YKS: TYT - AYT - YDT sınavlarına gireceklere otobüs, metro, metrobüs bedava mı
Toplu Ulaşım haberleri 📢 YKS adaylarına toplu taşıma ücretsiz mi? 21-22 Haziran'da YKS: TYT - AYT - YDT sınavlarına gireceklere otobüs, metro, metrobüs bedava mı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik