Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBörekçileri kıskandıran su böreği! Evde yapmak bu kadar basitmiş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5HAMURUN SIRRI: EL AÇMASI VE YUMURTALI

HAMURUN SIRRI: EL AÇMASI VE YUMURTALI

Su böreğinin lezzetinin sırrı hamurundaki yumurtada gizlidir. Hamur için 5 adet yumurta, 4 su bardağı un, yarım çay bardağı su ve bir tutam tuz kullanarak yoğrulması gerekir. Hamurun sert olmaması çok önemlidir, bu yüzden azar azar su ekleyerek yoğurmaya dikkat edilmelidir. Hazırlanan hamur 30 dakika dinlendirilmelidir ki daha kolay açılabilsin.

3/5YAPRAK GİBİ AÇILAN YUFKALAR

YAPRAK GİBİ AÇILAN YUFKALAR

Su böreğinin en önemli aşamalarından biri de yufkaların çok ince açılmasıdır. Hamur bezelere ayrıldıktan sonra, nişasta yardımıyla büyük ve ince yufkalar açılmalıdır. Açılan her yufka, kaynar suya atılarak haşlanır ve soğuk suya alınır. Bu işlem, su böreğine o benzersiz dokusunu kazandırır.

4/5İÇ HARCI: PEYNİR VE MAYDANOZUN UYUMU

İÇ HARCI: PEYNİR VE MAYDANOZUN UYUMU

Su böreğinin klasik iç harcında beyaz peynir ve maydanoz bulunur. Ancak dilerseniz kaşar peyniri, lor peyniri veya az tuzlu beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Peyniri ufalayıp içine ince doğranmış maydanoz ekleyerek karışım hazırlayabilirsiniz.

5/5KAT KAT LEZZET: TEPSİYE DİZME VE PİŞİRME

KAT KAT LEZZET: TEPSİYE DİZME VE PİŞİRME

Yufkalarınız hazır olduğunda, tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayarak böreği kat kat dizmeye başlayabilirsiniz. Her katı tereyağıyla hafifçe yağlamak, su böreğinin lezzetini katlayacaktır. Peyniri orta katlara serpiştirerek böreğinizi tamamlayın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra su böreğiniz servise hazır!

EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar 2025 Sağlık raporu ücretleri
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar? 2025 Sağlık raporu ücretleri
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı? Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar? İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman
LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman?
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik