Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBuzdolabındaki sebzelerin ömrünü uzatıyor! 1 tane sebzelik bölümüne koyun çürüme derdinden kurtulun
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/7PATATES VE ELMA YAN YANA: ETKİLİ BİR SAKLAMA YÖNTEMİ

PATATES VE ELMA YAN YANA: ETKİLİ BİR SAKLAMA YÖNTEMİ

Eğer patateslerinizin filizlenmeden daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız, yanına bir adet elma koymayı deneyin. Elma, etilen gazı salgılayarak patatesin filizlenmesini önler. Ancak elmanın diğer sebzelerle temasından kaçınmak önemlidir, çünkü aynı gaz, diğer sebzelerin daha hızlı olgunlaşmasına neden olabilir.

4/7SEBZELERİ DOĞRU ŞEKİLDE SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI

SEBZELERİ DOĞRU ŞEKİLDE SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI

Her sebze aynı saklama koşullarına uygun değildir. Yeşillikler, salata malzemeleri ve yapraklı sebzeler, genellikle yıkanmadan saklandığında daha uzun süre dayanır. Eğer sebzelerinizi yıkayıp saklamak istiyorsanız, temizlendikten sonra bir kağıt havluya sararak buzdolabına koyabilirsiniz. Bu yöntem, sebzelerinizin nemini dengeler ve çürüme süresini geciktirir.

5/7CAM KASELER VE HAVA GEÇİRMEZ KAPAKLAR

CAM KASELER VE HAVA GEÇİRMEZ KAPAKLAR

Sebzelerinizi plastik poşetler yerine cam kaselerde saklamak, onların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olabilir. Cam kaselerin hava geçirmez kapakları, sebzelerin etrafındaki havayı kontrol ederek bozulmalarını geciktirir. Bu yöntemi özellikle salatalık, biber ve domates gibi sebzeler için kullanabilirsiniz.

6/7SEBZELERİNİZİ DONDURARAK UZUN SÜRE KORUYUN

SEBZELERİNİZİ DONDURARAK UZUN SÜRE KORUYUN

Eğer sebzelerinizin tamamını hemen tüketemiyorsanız, dondurarak saklama yöntemini deneyebilirsiniz. Sebzeleri öncelikle yıkayıp, doğrayıp, ardından bir süre kaynar suya batırarak şoklayın. Şoklama işlemi, sebzelerin rengini ve dokusunu korurken, dondurucuda daha uzun süre dayanmasını sağlar.

7/7SOĞAN VE SARIMSAK İÇİN ÖZEL SAKLAMA TEKNİKLERİ

SOĞAN VE SARIMSAK İÇİN ÖZEL SAKLAMA TEKNİKLERİ

Soğan ve sarımsak gibi sebzeler, buzdolabında değil, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Bunun için bez torbalar veya delikli sepetler ideal çözümler sunar. Böylece hem çürüme riskini azaltabilir hem de uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Kurban Bayramı tatili ne zaman 2025 Kurban Bayramına kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün olacak
Kurban Bayramı tatili ne zaman? 2025 Kurban Bayramına kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün olacak?
Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihi belli oldu mu Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı
Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihi belli oldu mu? Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı
Yarısı Bizden Kampanyası kimler başvurabilir Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor İşte şartlar
Yarısı Bizden Kampanyası kimler başvurabilir? Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor? İşte şartlar
Anneler Gününe kaç gün kaldı, bu Pazar mı kutlanacak Anneler Günü ilk ne zaman kutlandı İşte Anneler Günü hediyesi
Anneler Günü'ne kaç gün kaldı, bu Pazar mı kutlanacak? Anneler Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte Anneler Günü hediyesi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik