Bir diğer etkili yöntem ise sirke-su karışımıdır. Bir litre suya birkaç yemek kaşığı doğal elma sirkesi ekleyin ve salatalıkları içinde yarım saat bekletin. Sirke, salatalıkların hücre duvarlarını güçlendirerek nem dengesini korumasına yardımcı olur. Üstelik bu yöntem salatalıkların daha uzun süre taze kalmasını da sağlar.
Salatalıklarınızı buzdolabında saklarken buruşmasını önlemek için nem dengesini koruyacak yöntemleri kullanabilirsiniz. Öncelikle, salatalıkları nemli bir kağıt havluya sarıp hava almayan bir poşet içinde saklamak oldukça faydalıdır. Bu şekilde salatalıkların içerisindeki nem korunur ve buruşma süreci yavaşlatılır.
Salatalıkların daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, onları patates veya elma gibi etilen gazı salgılayan meyve-sebzelerle birlikte saklamaktan kaçının. Etilen gazı, salatalıkların hızla yaşlanmasına ve nemini kaybetmesine neden olur. Ayrı bir sebze bölmesinde saklamak, daha uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır.