Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇaya kahvaltıya anında hazır! Tepsiden taşan pamuk gibi yumuşacık poğaçanın püf noktası
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6HAMURUN KIVAMINI İYİ AYARLAMAK

HAMURUN KIVAMINI İYİ AYARLAMAK

Poğaçanın hamurunu yoğururken, kıvamını iyi ayarlamak çok önemlidir. Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir. Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde etmek için azar azar un eklemelisiniz. Hamuru yoğurduktan sonra, dinlendirmek de önemlidir. Hamuru 20-30 dakika kadar dinlendirmek, hem mayanın daha iyi aktif olmasını sağlar hem de poğaçaların kabarmasına yardımcı olur.

4/6TEPSİDE POĞAÇALARI DOĞRU YERLEŞTİRMEK

TEPSİDE POĞAÇALARI DOĞRU YERLEŞTİRMEK

Poğaçaların taşması ve puf puf olması için tepsideki yerleşimi doğru yapmak gerekir. Poğaçaları tepsiye yerleştirirken, aralarındaki mesafeyi biraz geniş tutmalısınız. Çünkü poğaçalar pişerken kabaracak ve birbirine değebilir. Aralarındaki boşluk, poğaçaların rahatça kabarmasını sağlar. Ayrıca, poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürmek, onları daha parlak ve güzel yapar.

5/6FIRIN SIVISI VE SICAKLIĞI

FIRIN SIVISI VE SICAKLIĞI

Poğaçaların taşan, puf puf olması için doğru sıcaklıkta pişirilmesi şarttır. Fırının ısısı çok yüksek olmamalı; 180-200°C arasında bir sıcaklık ideal olacaktır. Fırınınızın önceden ısındığından emin olun, çünkü soğuk fırında pişirilen poğaçalar, kabarmayabilir. Poğaçalar pişerken üzeri altın rengini alana kadar bekleyin, ancak fazla kurumasına izin vermeyin.

6/6SOĞUMADAN SERVİS EDİN

SOĞUMADAN SERVİS EDİN

Poğaçalar fırından çıkar çıkmaz servis edilmeli. Soğuyan poğaçalar, özellikle dış yüzeyi sertleşebilir. Sıcak poğaçalar, iç kısmı yumuşak ve puf puf olur, bu yüzden fırından çıkan poğaçaları hemen tüketmek en iyi sonucu verir. Hem çayla hem de kahvaltı sofralarınızla mükemmel uyum sağlarlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
YKS Bu hafta mı YKS ne zaman, saat kaçta ÖSYM AİS giriş 2025 YKS sınavı giriş belgesi nereden alınır İşte YKS sonuç tarihi
YKS Bu hafta mı? YKS ne zaman, saat kaçta? ÖSYM AİS giriş 2025 YKS sınavı giriş belgesi nereden alınır? İşte YKS sonuç tarihi
Manisanın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında Besim Dutlulunun eğitim ve kariyer hayatı
Manisa'nın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında? Besim Dutlulu'nun eğitim ve kariyer hayatı
Asgari ücrete ara zam var mı 2025 Temmuzda asgari ücret zammı olur mu
Asgari ücrete ara zam var mı? 2025 Temmuz'da asgari ücret zammı olur mu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik