Tuzlu kurabiyelerin şekli, görünümünden ziyade çıtırlığını da etkileyebilir. Hamuru incelterek açın ve yuvarlak, düz veya kare şekiller verin. Şekillerin ince olması, kurabiyelerin daha kıtır olmasını sağlar. Ayrıca, kurabiyelerin üzerine hafifçe tuz serperek pişirin, bu ekstra bir çıtırlık katacaktır. Fırın ısısı da çok önemlidir; kurabiyelerinizin dışı altın rengini almadan önce pişirmemeye özen gösterin.
Kurabiyelerinizin çıtır çıtır olması için, fırının sıcaklığına dikkat etmelisiniz. 180°C-190°C arasında pişen kurabiyeler, dışı çıtır, içi yumuşak bir dokuyla pişer. 15-20 dakika kadar fırında pişirmeniz yeterli olacaktır. Kurabiyelerin altın rengini alıp iyice kıtırlaştığını gördüğünüzde, fırından çıkarabilirsiniz.