Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiCiğer kavurmasını pamuk gibi yapıyor! Pişirme öncesinde 1 bardak ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5SÜTLE MARİNE EDİN

SÜTLE MARİNE EDİN

Ciğerin yumuşaklığını artırmanın en etkili yollarından biri, ciğeri sütle bekletmektir. Ciğeri doğradıktan sonra bir kaba koyun ve üzerine yeteri kadar süt ekleyin. Ciğerin üzerini tamamen kaplayacak kadar süt eklemelisiniz. Bu işlem, ciğerin acılığını alır ve dokusunu yumuşatır. Süt, ciğerdeki sert yapıyı kırarak daha pürüzsüz ve pamuk gibi bir sonuç elde etmenizi sağlar. 30-60 dakika kadar sütle bekletmek, lezzeti ve yumuşaklığı artıracaktır.

3/5LİMON SUYU EKLEYİN

LİMON SUYU EKLEYİN

Limon suyu, ciğerin yumuşamasına yardımcı olan bir diğer önemli bileşendir. Ciğer pişerken üzerine bir miktar limon suyu eklemek, etin asidik yapısı sayesinde daha yumuşak olmasını sağlar. Limon suyu aynı zamanda ciğerin lezzetini dengeleyerek, gereksiz ağır kokulardan arındırır.

4/5CİĞERİ DÜZGÜN VE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KESİN

CİĞERİ DÜZGÜN VE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KESİN

Ciğerin pürüzsüz ve yumuşak olabilmesi için doğru kesilmesi gerekir. Büyük parçalar halinde kesilen ciğerler, pişerken dengesiz bir şekilde pişebilir ve sertleşebilir. Bu nedenle ciğeri, küçük ve eşit parçalara kesmek önemlidir. Aynı zamanda ciğerin sinirlerinden arındırılması da önemli bir adımdır. Sinirli parçalar, pişme sırasında sertleşebilir ve yemeğin dokusunu bozar.

5/5ORTA ATEŞTE PİŞİRİN

ORTA ATEŞTE PİŞİRİN

Ciğer kavururken ateşi kontrol altında tutmak, yumuşak bir sonuç elde etmenin bir başka anahtarıdır. Tencereyi yüksek ateşe koymak ciğerin dışının hemen pişmesine neden olurken, iç kısmı ham kalabilir. Bunun yerine, orta ateşte yavaşça pişirmek gerekir. Ciğerleri tencereye koyduktan sonra 5-10 dakika boyunca altını kısık tutarak kavurun. Bu şekilde ciğer, iç kısmında yumuşak kalırken dışı da güzelce kızarır.

EN ÇOK OKUNANLAR
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 18 Haziran 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 18 Haziran 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor?
Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı Müge Anlı Mehmet Tural bulundu mu, kim, neden öldürdü
Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı! Müge Anlı Mehmet Tural bulundu mu, kim, neden öldürdü?
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler Eski ehliyetler için son gün ne zaman Ehliyet yenileme nasıl yapılır
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler! Eski ehliyetler için son gün ne zaman? Ehliyet yenileme nasıl yapılır?
Emekli Promosyonuna zam geldi mi Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, İş Bankası, Vakıfbank emekli promosyon 2025
Emekli Promosyonuna zam geldi mi? Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, İş Bankası, Vakıfbank emekli promosyon 2025
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik