Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇıtır çıtır baklava yapmak için bilmeniz gereken altın kural! Her katı çarşaf gibi incecik açılıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/7NİŞASTA KULLANIN

NİŞASTA KULLANIN

Hamurun incecik açılması için nişasta kullanımı çok önemlidir. Un yerine nişasta kullanmak, hamurun yapışmadan açılmasına ve kat kat bir doku kazanmasına yardımcı olur. Hamuru açarken her katman arasına bol miktarda nişasta serperek, hamurun incecik ve yırtılmadan açılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, hamuru açarken fazla bastırmamaya ve hafif hareketlerle açmaya özen gösterin. Bu sayede her kat çarşaf gibi olacak ve baklavanız çıtır çıtır bir dokuya kavuşacaktır.

6/7DENGEYİ TUTTURMAK ÖNEMLİ

DENGEYİ TUTTURMAK ÖNEMLİ

Mükemmel bir baklava yapmanın sırlarından biri de doğru kıvamda şerbet hazırlamaktır. Şerbetin çok yoğun ya da çok sulu olması, baklavanın çıtırlığını etkileyebilir. Şerbeti hazırlarken su ve şekeri kaynatıp, şerbetin kıvamını bulması için bir süre kısık ateşte pişirmelisiniz. Şerbetin soğuk, baklavanın ise sıcak olması gerektiğini unutmayın. Şerbeti doğru kıvamda hazırlayıp, doğru zamanlama ile döktüğünüzde baklavanız çıtır çıtır olacaktır.

7/7ALTIN RENK İÇİN DİKKAT EDİN

ALTIN RENK İÇİN DİKKAT EDİN

Baklavanın çıtır çıtır olması için doğru pişirme tekniği oldukça önemlidir. Fırının ısısı ve pişirme süresi, baklavanın altın rengini ve çıtırlığını etkiler. Baklavayı 180-190°C sıcaklıkta, altı ve üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirin. Fırında baklavayı fazla tutmak, hamurun sertleşmesine neden olabilir. Bu yüzden gözünüzü fırından ayırmadan, doğru zamanda fırından çıkarmak önemlidir.

EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA YENİ PAPA BELLİ OLDU Yeni Papa kim oldu ve seçildi mi Vatikandan beyaz duman yükseldi
SON DAKİKA YENİ PAPA BELLİ OLDU! Yeni Papa kim oldu ve seçildi mi? Vatikan'dan beyaz duman yükseldi!
Az önce deprem mi oldu, AFAD/Kandilli Rasathanesi son dakika 8 Mayıs 2025 Son depremler listesi bugün: Türkiyedeki deprem haberleri
Az önce deprem mi oldu, AFAD/Kandilli Rasathanesi son dakika? 8 Mayıs 2025 Son depremler listesi bugün: Türkiye'deki deprem haberleri
YARI FİNAL MAÇI ŞİFRESİZ 📢 Bodo/Glimt-Tottenham yarı final rövanş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda İlk 11ler...
YARI FİNAL MAÇI ŞİFRESİZ! 📢 Bodo/Glimt-Tottenham yarı final rövanş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda? İlk 11'ler...
ŞİFRESİZ CANLI YAYIN ⚽ Manchester United Athletic Bilbao maçı hangi kanalda, saat kaçta UEFA Avrupa Ligi Manchester United Athletic Bilbao maçı ilk 11ler
ŞİFRESİZ CANLI YAYIN! ⚽ Manchester United Athletic Bilbao maçı hangi kanalda, saat kaçta? UEFA Avrupa Ligi Manchester United Athletic Bilbao maçı ilk 11'ler
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik