Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇıtır çıtır patates kızartması için 1 kaşık ekleyin! Patates yağ çekmiyor ve çıtır çıtır oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6KIZARTMA ÖNCESİ İYİCE KURULAYIN

KIZARTMA ÖNCESİ İYİCE KURULAYIN

Patatesleri sirkeli suda beklettikten sonra, kağıt havlu veya temiz bir bez yardımıyla iyice kurulamayı unutmayın. Islak patatesler yağa atıldığında hem yağ sıçrayabilir hem de kıvam olarak istediğiniz çıtırlığa ulaşamazsınız. Kuru patatesler, yağa temas ettiğinde anında kabuk bağlayarak daha kıtır bir doku oluşturur.

NOT: Sirkeyi doğrudan yağa dökmeyin. Patatesleri ıslak bir şekilde kızartma yağına atmayın. Öncesinde patatesleri iyice kurulayın.

4/6DOĞRU YAĞ VE DOĞRU ISI ÇOK ÖNEMLİ

DOĞRU YAĞ VE DOĞRU ISI ÇOK ÖNEMLİ

Patates kızartırken kullanılan yağın türü de büyük önem taşır. Ayçiçek yağı en yaygın tercih edilse de yüksek ısıya dayanıklı olan fındık yağı veya mısır yağı da çıtır patates için idealdir. Ayrıca, patatesleri kızartmadan önce yağın iyice ısındığından emin olun. Yağın sıcaklığı 170-180 derece civarında olmalıdır. Eğer yağ yeterince sıcak değilse, patatesler fazla yağ çekerek ağırlaşır ve çıtırlığını kaybeder.

5/6İKİ AŞAMALI KIZARTMA TEKNİĞİ

İKİ AŞAMALI KIZARTMA TEKNİĞİ

Profesyonel mutfaklarda sıkça kullanılan iki aşamalı kızartma yöntemi, evde de mükemmel sonuçlar almanızı sağlar. İlk aşamada patatesleri orta sıcaklıkta (yaklaşık 150-160 derece) birkaç dakika pişirin. Ardından patatesleri yağdan çıkarıp dinlendirin ve ikinci aşamada daha yüksek sıcaklıkta (180 derece) tekrar kızartın. Bu yöntem patateslerin içinin yumuşak, dışının ise ekstra çıtır olmasını sağlar.

6/6PATATES KIZARTMASINA EKSTRA LEZZET KATIN

PATATES KIZARTMASINA EKSTRA LEZZET KATIN

Patateslerinize farklı bir aroma katmak için kızartma sonrası baharat karışımları kullanabilirsiniz. Klasik tuz eklemenin yanı sıra toz biber, kekik, sarımsak tozu veya parmesan peyniri serpiştirerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, patateslerinizi çıtır çıtır tutmak için kızartma sonrası kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdüğünüzden emin olun.

EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI KARARLARI 16 Haziran 2025 Kabine Toplantısı son dakika Kabine Toplantısı kararları ve gündem konular neler
KABİNE TOPLANTISI KARARLARI! 16 Haziran 2025 Kabine Toplantısı son dakika! Kabine Toplantısı kararları ve gündem konular neler?
ON NUMARA AÇIKLANIYOR 16 Haziran 2025 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı ve nasıl sorgulanır
ON NUMARA AÇIKLANIYOR! 16 Haziran 2025 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı ve nasıl sorgulanır?
Aile Saadeti nerede çekiliyor Aile Saadeti dizisi çekim yerleri: Aile Saadeti konak (2. Mahmut’un av köşkü) nerede çekiliyor
Aile Saadeti nerede çekiliyor? Aile Saadeti dizisi çekim yerleri: Aile Saadeti konak (2. Mahmut’un av köşkü) nerede çekiliyor?
AİLE SAADETİ DİZİ OYUNCULARI İSİMLERİ: ATV dizisi Aile Saadeti konusu nedir, gerçek hikaye mi, oyuncu kadrosunda kimler var
AİLE SAADETİ DİZİ OYUNCULARI İSİMLERİ: ATV dizisi Aile Saadeti konusu nedir, gerçek hikaye mi, oyuncu kadrosunda kimler var?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik