Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Restoranda yediklerinizden katbekat daha iyi oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
6/95. KIZARTMA YAĞINI DOĞRU SEÇİN

5. KIZARTMA YAĞINI DOĞRU SEÇİN

Patates kızartmasında en iyi sonucu almak için doğru yağı kullanmak önemlidir. Yüksek sıcaklıklara dayanabilen ayçiçek yağı veya kanola yağı, patateslerinizi mükemmel şekilde kızartır. Zeytinyağı gibi düşük duman noktasına sahip yağlar, patateslerin yanmasına ve lezzetinin bozulmasına neden olabilir. Ayrıca, yağı fazla kullanmak yerine patateslerin üzerini kaplayacak kadar yağ kullanmak, patateslerin daha eşit kızarmasını sağlar.

7/96. FAZLA KARMAKTAN KAÇININ

6. FAZLA KARMAKTAN KAÇININ

Patatesleri kızartırken, sık sık karıştırmaktan kaçının. Patatesleri fazla karıştırmak, dış kabuğun sertleşmesini ve çıtır hale gelmesini engelleyebilir. İlk pişirme sırasında patatesleri hafifçe hareket ettirin, ancak ikinci pişirme sırasında patateslerin kendi kendine kızarmasını bekleyin. Bu, dışlarının daha çıtır ve içlerinin yumuşak kalmasına yardımcı olur.

8/97. KIZARTMA SONRASI DOĞRU ŞEKİLDE KURULAMA

7. KIZARTMA SONRASI DOĞRU ŞEKİLDE KURULAMA

Patatesleri kızarttıktan sonra, fazla yağını çekmesi için kâğıt havluya alın. Ancak, patateslerin üst üste gelmemesine dikkat edin; aksi halde buharlaşma nedeniyle çıtırlığını kaybedebilirler. Kâğıt havlu üzerine tek sıra halinde dizerek yağını süzmesini sağlayın.

9/98. TUZ VE BAHARATLARLA LEZZET KATIN

8. TUZ VE BAHARATLARLA LEZZET KATIN

Patates kızartmasının lezzetini artırmak için tuz ve baharatları doğru zamanda ekleyin. Kızartma işleminden hemen sonra, patatesler hala sıcakken tuz ekleyin. Bu, tuzun patateslerin üzerine daha iyi yapışmasını sağlar. İsteğe bağlı olarak, karabiber, toz kırmızı biber, sarımsak tozu veya kekik gibi baharatlar ekleyerek patateslerinize farklı bir tat katabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
BABALAR GÜNÜ 2025 NE ZAMAN | Babalar Gününe kaç gün kaldı ve ayın kaçında
BABALAR GÜNÜ 2025 NE ZAMAN? | Babalar Günü'ne kaç gün kaldı ve ayın kaçında?
E-OKUL GİRİŞ EKRANI 2025: E-Okul ne zaman kapanıyor, veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılır
E-OKUL GİRİŞ EKRANI 2025: E-Okul ne zaman kapanıyor, veli bilgilendirme sistemi girişi nasıl yapılır?
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 8 Haziran 2025 Pazar Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 8 Haziran 2025 Pazar Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
ŞANS TOPU TIKLA - ÖĞREN📍8 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU TIKLA - ÖĞREN📍8 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı! Şans Topu nasıl sorgulanır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik