Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇıtır çıtır sigara böreğinin sırrı! Yağ çekmiyor, içi pamuk dışı kıtır kıtır oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/6DOĞRU YAĞDA KIZARTMA YAPIN

DOĞRU YAĞDA KIZARTMA YAPIN

Sigara böreğini pişirirken doğru yağ kullanmak çok önemlidir. Genellikle ayçiçek yağı veya mısırözü yağı kullanılır, çünkü bu yağlar yüksek sıcaklıkta uzun süre dayanabilir. Yağ, doğru sıcaklıkta olmalı; fazla sıcak yağ böreği dışını hemen kızartırken içinin pişmeden yanmasına yol açabilir. Yağ çok soğuksa, böreklerin dışı düzgün şekilde kızarmaz, daha çok yağ çeker. Yağın sıcaklığını kontrol etmek için bir parça hamur atarak test edebilirsiniz. Eğer hamur hızla yüzeye çıkıp kızarmaya başlarsa, yağın sıcaklığı idealdir.

5/6KAĞIT HAVLU ÜZERİNE KOYUN

KAĞIT HAVLU ÜZERİNE KOYUN

Sigara böreğinin dışının çıtır çıtır olmasını sağlamak için, pişirme işleminin ardından böreklerinizi kağıt havlu üzerinde dinlendirebilirsiniz. Kağıt havlu, fazla yağı emerek böreklerinizin çıtır kalmasını sağlar. Ayrıca, böreklerinizi pişirirken, her tarafının eşit şekilde kızardığından emin olun. Börekleri tek seferde fazla koymamaya dikkat edin, böylece her biri yeterince yağdan uzak durabilir.

6/6ÇITIRLIK İÇİN DONDURMA YÖNTEMİ

ÇITIRLIK İÇİN DONDURMA YÖNTEMİ

Bir başka yöntem ise, sigara böreğini dondurmaktır. Hazırladığınız börekleri pişirmeden önce dondurmak, pişirme sırasında dışının daha çıtır olmasına yardımcı olur. Böreklerinizi dondurduktan sonra, kızgın yağda pişirerek, içi yumuşak ve dışı kıtır kıtır börekler elde edebilirsiniz. Dondurulmuş börekler, pişirildiğinde daha az yağ çeker, bu da böreğinizin daha sağlıklı olmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Kocan Kadar Konuş filmi konusu ve oyuncu kadrosu Kocan Kadar Konuş filmi nerede çekildi
Kocan Kadar Konuş filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Kocan Kadar Konuş filmi nerede çekildi?
ASGARİ ÜCRET TEMMUZ 2025 ARA ZAM SON GELİŞMELER Asgari ücrete ara zam yapılacak mı Bakan Işıkhandan ara zam sorusuna yanıt
ASGARİ ÜCRET TEMMUZ 2025 ARA ZAM SON GELİŞMELER! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan'dan ara zam sorusuna yanıt!
Her Şey Aşk İçin filmi konusu ve oyuncu kadrosu Her Şey Aşk için filmi kaç yılında çekildi
Her Şey Aşk İçin filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Her Şey Aşk için filmi kaç yılında çekildi?
HOLLANDA-TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI SONUCU
HOLLANDA-TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI SONUCU
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik