Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇıtır çıtır tarhana cipsi: Yanına da yoğurtlu dip sos
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/4TARHANA CİPSİ MALZEMELERİ

TARHANA CİPSİ MALZEMELERİ

250 gram tarhana
150 gram su
1 tutam tuz
Kekik
Karabiber

YOĞURTLU DİP SOS

1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu (isteğe bağlı)

3/4TARHANA CİPSİ YAPILIŞI

TARHANA CİPSİ YAPILIŞI

250 gram tarhanayı geniş bir kaba alın. Üzerine bir miktar su ekleyerek karıştırmaya başlayın.

Tarhananın içine damak zevkinize uygun baharatları ve tuzu ekleyin. Karışımı homojen hale getirmek için karıştırmaya devam edin.

Hamur kıvamını yakalamak için suyu azar azar ilave edin. Çok sulu olmamasına dikkat edin; hamurun kıvamı hafif yumuşak olmalı.

4/4Çıtır çıtır tarhana cipsi: Yanına da yoğurtlu dip sos

Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili bir tepsiye alın. Elinizle hafifçe yayarak düzeltin. Üzerine bir başka yağlı kağıt serin ve oklava yardımıyla ince bir şekilde açın. Açarken hamura fazla baskı yapmamaya özen gösterin, istediğiniz şekilde kesin.

Fırınınızı önceden 150-160 dereceye ayarlayın. Hamurun üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın ve tepsiyi fırına yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika boyunca, düzenli olarak kontrol ederek pişirin. Kenar kısımlar daha ince olduğundan çabuk pişebilir; bu durumda kenarları dikkatlice alın ve ortası tamamen pişene kadar fırında tutmaya devam edin.

Fırından çıkardığınız cipsleri yaklaşık 20 dakika soğumaya bırakın. Ardından çıtır çıtır tarhana cipslerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar 2025 Sağlık raporu ücretleri
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar? 2025 Sağlık raporu ücretleri
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı? Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar? İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman
LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman?
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik