Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇorbacılar sırrını verdi! Lezzetli mercimek çorbası böyle yapılmalıymış
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/9İYİ BİR BAZA HAZIRLAYIN

İYİ BİR BAZA HAZIRLAYIN

Mercimek çorbasının lezzetini artırmak için iyi bir baza ihtiyacınız var. Öncelikle soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Ardından, havuç ve patatesi ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Bu aşama, sebzelerin doğal tatlarının ortaya çıkmasına yardımcı olur.

5/9SU VE TAVUK SUYU KARIŞIMI

SU VE TAVUK SUYU KARIŞIMI

Mercimek çorbanızı hazırlarken su ve tavuk suyunu karıştırarak kullanmak, lezzeti kat kat artırır. Tavuk suyu, çorbaya derin bir tat katarken, suyun miktarını da ayarlamak için dikkatli olmalısınız. Genellikle, her bir su bardağı mercimek için üç su bardağı sıvı kullanmanız yeterlidir.

6/9SPESİFİK AROMALAR EKLEYİN

SPESİFİK AROMALAR EKLEYİN

Çorbanızın lezzetini zenginleştirmek için baharatlar eklemeyi unutmayın. Karabiber, kimyon ve pul biber, mercimek çorbasının karakterini oluşturur. Özellikle kimyon, mercimek ile harika bir uyum sağlar. Baharatları çorbanıza eklemeden önce kavurmak, aromalarının açığa çıkmasını sağlar.

7/9BLENDER KULLANMAK

BLENDER KULLANMAK

Mercimek çorbasının kıvamı oldukça önemlidir. Eğer pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız, çorbanız piştikten sonra bir blender ile çekerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz. İsterseniz, çorbanızın bir kısmını bütün bırakıp, içine eklemek için birkaç kaşık mercimek ayırabilirsiniz; bu, çorbanıza hem doku hem de lezzet katar.

8/9SON AŞAMA: TAZE NANE VE LİMON

SON AŞAMA: TAZE NANE VE LİMON

Çorbanızı servis etmeden önce üzerine taze nane veya maydanoz serpmek, lezzetini ve sunumunu artırır. Ayrıca, limon dilimleri ile servis etmek, mercimek çorbanızın tadını tazeler ve ferahlık katar.

9/9DOĞRU SUNUM

DOĞRU SUNUM

Mercimek çorbasını sıcak olarak servis etmek en iyisidir. Yanında taze ekmek veya pita ekmeği ile birlikte sunabilirsiniz. Böylece, bu sıcak ve doyurucu çorba, hem lezzetiyle hem de görünümüyle misafirlerinizi etkileyecektir.

EN ÇOK OKUNANLAR
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik