Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiDibi tortulaşan tahini sakın çöpe dökmeyin! Bu yöntem katılaşmış tahini hemen yumuşatıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/5YAĞ TABAKASIYLA BAŞA ÇIKMA

YAĞ TABAKASIYLA BAŞA ÇIKMA

Tahinin üstünde oluşan yağ tabakasını gidermek için, bir çatal kullanarak karıştırabilirsiniz. Eğer yağ oranı çok fazlaysa ve çatal kullanarak karıştırmak zor geliyorsa, mikserle daha hızlı ve homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Bu yöntemle tahini tekrar akışkan hale getirip, kahvaltılarınızda veya tatlılarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

4/5BUHAR YÖNTEMİ

BUHAR YÖNTEMİ

Bazen sıcak su dışında doğrudan ısı kullanmak daha etkili olabilir. Bu yöntem, özellikle tahininiz çok katılaşmışsa faydalı olabilir. Küçük bir tencereye bir miktar su ekleyin ve hafifçe ısıtın. Tencerenin altına ise bir cam kavanoz koyun. Bu şekilde, kavanoz doğrudan suyla temas etmeden, sadece buhar ile ısınacaktır. 10 dakika kadar bu şekilde beklettikten sonra tahini karıştırın. Buhar, tahinin ısınmasına ve yumuşamasına yardımcı olurken, suyun sıcaklığı da fazla yükselmeden tahinin içinde yağın dağılmasını sağlar. Bu yöntem, tahini kaybetmeden ve zarar vermeden yumuşatmanızı sağlar.

5/5FIRINDA YUMUŞATMA YÖNTEMİ

FIRINDA YUMUŞATMA YÖNTEMİ

Son olarak, tahininizi fırında da yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem, genellikle mikrodalgadan daha güvenlidir çünkü sıcaklık kontrolünü daha iyi yapabilirsiniz. Fırınınızı 50-60°C'ye ısıtın. Cam kavanozunuzun kapağını açın ve tahini 10-15 dakika fırında ısıtın. Bu yöntemle, tahininiz yavaşça yumuşayacak ve yeniden akışkan hale gelecektir. Düşük ısıda yapılan ısıtma, tahinin yağı ve susam karışımının ayrılmasını sağlar. Bu sayede, tahin fazla ısınmadan eski kıvamına dönmüş olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI? 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi Emekli banka promosyonu daha da artacak mı
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar? Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi? Emekli banka promosyonu daha da artacak mı?
Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor Ayşe Barım olayı nedir Ayşe Barım duruşması yapıldı mı, davada son durum ne
Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Ayşe Barım olayı nedir? Ayşe Barım duruşması yapıldı mı, davada son durum ne?
NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞIM SSK, Bağ-Kur (4A-4B) emekli maaş zammı hesaplama Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç oldu En düşük SSK, Bağ-Kur emekli aylığı kaç liraya yükseldi
NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞIM? SSK, Bağ-Kur (4A-4B) emekli maaş zammı hesaplama! Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç oldu? En düşük SSK, Bağ-Kur emekli aylığı kaç liraya yükseldi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik