Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiDiri kalan fasulyeyi lokum gibi yumuşacık yapan yöntem! Suda bekletmek yerine bunu deneyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/7SÜT, FASULYENİN DOKUSUNU NASIL ETKİLER

SÜT, FASULYENİN DOKUSUNU NASIL ETKİLER?

Süt, içerdiği proteinler ve yağlar sayesinde fasulyenin dokusunu yumuşatır. Fasulye tanelerinin iç kısmına işleyerek sertliğini giderir ve daha kolay pişmesini sağlar. Böylece, fasulyenin dışı sert kalmadan içi de tam kıvamında pişer. Ayrıca süt, fasulyenin besin değerini korumasına yardımcı olur ve yemeğe farklı bir lezzet katar.

5/7DOĞRU PİŞİRME YÖNTEMİ

DOĞRU PİŞİRME YÖNTEMİ

Fasulyeyi sütte bekletmenin yanı sıra, pişirme esnasında da dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Fasulyeleri ıslattıktan sonra, fazla suyunu süzmek ve pişirme işlemi sırasında yeni su eklemek önemlidir. Kaynar su yerine soğuk su ile pişirmeye başlamak, fasulyenin daha iyi pişmesini sağlar. Ayrıca, pişirme sırasında tuzu en son eklemek, fasulyenin daha kolay yumuşamasına yardımcı olur. Tuz erken eklenirse fasulyeler sertleşebilir.

6/7KARBONAT KULLANMANIN ETKİSİ

KARBONAT KULLANMANIN ETKİSİ

Eğer fasulyeniz hala yeterince yumuşamıyorsa, pişirme suyuna bir tutam karbonat ekleyebilirsiniz. Karbonat, suyun pH seviyesini yükselterek fasulyenin daha hızlı yumuşamasını sağlar. Ancak, karbonatı dikkatli kullanmak gerekir, çünkü fazla miktarda karbonat fasulyenin tadını etkileyebilir. Karbonat kullanmadan önce fasulyeleri sütle bekletmek, hem yumuşak hem de lezzetli bir sonuç elde etmenize yardımcı olur.

7/7DİRİ KALMADAN, LOKUM GİBİ FASULYELER

DİRİ KALMADAN, LOKUM GİBİ FASULYELER

Süt ile ıslatılan kuru fasulye, pişirme sırasında çok daha kolay yumuşar ve kıvamına gelir. Bu yöntem, fasulyelerin hem daha lezzetli olmasını sağlar hem de diri kalma riskini ortadan kaldırır. Süt ve su karışımında bekletilen fasulyeler, piştiğinde tam kıvamında ve ağızda dağılan bir dokuya sahip olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
ON NUMARA SONUÇLARI 27 HAZİRAN | On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı On numara sonuçları nasıl sorgulanır
ON NUMARA SONUÇLARI 27 HAZİRAN | On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On numara sonuçları nasıl sorgulanır?
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR KYK depozito iadesi nasıl geri alınır
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR? KYK depozito iadesi nasıl geri alınır?
ZUHAL TOPALLA YEMEKTEYİZ KİM BİRİNCİ OLDU Yemekteyiz sezon finalinde 150 bin TLlik büyük ödülü hangi yarışmacı kazandı
ZUHAL TOPAL'LA YEMEKTEYİZ KİM BİRİNCİ OLDU? Yemekteyiz sezon finalinde 150 bin TL'lik büyük ödülü hangi yarışmacı kazandı?
Bu hafta sonu sınav var mı 28-29 Haziranda ne sınavı var
Bu hafta sonu sınav var mı? 28-29 Haziran'da ne sınavı var?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik