Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiDiri kalan fasulyeyi lokum gibi yumuşacık yapan yöntem! Suda bekletmek yerine bunu deneyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/7DOĞRU PİŞİRME YÖNTEMİ

DOĞRU PİŞİRME YÖNTEMİ

Fasulyeyi sütte bekletmenin yanı sıra, pişirme esnasında da dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Fasulyeleri ıslattıktan sonra, fazla suyunu süzmek ve pişirme işlemi sırasında yeni su eklemek önemlidir. Kaynar su yerine soğuk su ile pişirmeye başlamak, fasulyenin daha iyi pişmesini sağlar. Ayrıca, pişirme sırasında tuzu en son eklemek, fasulyenin daha kolay yumuşamasına yardımcı olur. Tuz erken eklenirse fasulyeler sertleşebilir.

6/7KARBONAT KULLANMANIN ETKİSİ

KARBONAT KULLANMANIN ETKİSİ

Eğer fasulyeniz hala yeterince yumuşamıyorsa, pişirme suyuna bir tutam karbonat ekleyebilirsiniz. Karbonat, suyun pH seviyesini yükselterek fasulyenin daha hızlı yumuşamasını sağlar. Ancak, karbonatı dikkatli kullanmak gerekir, çünkü fazla miktarda karbonat fasulyenin tadını etkileyebilir. Karbonat kullanmadan önce fasulyeleri sütle bekletmek, hem yumuşak hem de lezzetli bir sonuç elde etmenize yardımcı olur.

7/7DİRİ KALMADAN, LOKUM GİBİ FASULYELER

DİRİ KALMADAN, LOKUM GİBİ FASULYELER

Süt ile ıslatılan kuru fasulye, pişirme sırasında çok daha kolay yumuşar ve kıvamına gelir. Bu yöntem, fasulyelerin hem daha lezzetli olmasını sağlar hem de diri kalma riskini ortadan kaldırır. Süt ve su karışımında bekletilen fasulyeler, piştiğinde tam kıvamında ve ağızda dağılan bir dokuya sahip olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Üçüncü ÖGG sınav soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2025 Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları tarihi belli mi
Üçüncü ÖGG sınav soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2025 Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları tarihi belli mi?
Tekirdağda bugün denize girmek yasak mı 29 Haziran 2025 Pazar günü Tekirdağın hangi ilçelerinde denize girmek yasaklandı
Tekirdağ'da bugün denize girmek yasak mı? 29 Haziran 2025 Pazar günü Tekirdağ'ın hangi ilçelerinde denize girmek yasaklandı?
Son dakika hava durumu: Nerede fırtına ve yağış var İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu nasıl olacak
Son dakika hava durumu: Nerede fırtına ve yağış var? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu nasıl olacak?
Emekli maaşı zammı 2025 / 6 aylık enflasyon farkıyla ne kadar olur SSK, Bağ-Kur Emekli maaşı zam oranı yüzde kaç En düşük emekli maaşı tahmini kaç TL olur
Emekli maaşı zammı 2025 / 6 aylık enflasyon farkıyla ne kadar olur? SSK, Bağ-Kur Emekli maaşı zam oranı yüzde kaç? En düşük emekli maaşı tahmini kaç TL olur?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik