Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiDışı çıtır çıtır içli köfte böyle yapılmalıymış! Kıvamı tam tutuyor ve asla dağılmıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/84. ELİNİZİ ISLATTINIZ MI

4. ELİNİZİ ISLATTINIZ MI?

İçli köfte yaparken hamuru şekillendirirken elinizi sürekli ıslatmanız, köftenin düzgün bir şekilde kapatılmasını sağlar. Islak el ile çalışmak, hamurun elinize yapışmasını önler ve köftenin daha kolay şekil almasına yardımcı olur. Ayrıca, elinizi ıslatarak hamurun daha ince ve eşit şekilde açılmasını sağlayabilirsiniz, bu da köftenin çıtır çıtır olmasını destekler.

6/85. İNCE HAMUR VE DOLGUN İÇ HARÇ DENGESİ

5. İNCE HAMUR VE DOLGUN İÇ HARÇ DENGESİ

İçli köfte yaparken, hamurun ince açılması köftenin çıtır olmasını sağlar. Ancak bu işlemi yaparken iç harcı doğru miktarda yerleştirerek dış hamurun çok kalın kalmamasına dikkat edin. Hamuru ince açıp harcı yeterli miktarda koyarak köftelerin daha lezzetli ve dengeli olmasını sağlayabilirsiniz. Köftelerin içinin dolu dolu olması, lezzetin tüm köfteye yayılmasını sağlar.

7/86. KIZARTMA YAĞININ ISISINI AYARLAYIN

6. KIZARTMA YAĞININ ISISINI AYARLAYIN

İçli köftenin dışının çıtır çıtır olması için kızartma yağının doğru sıcaklıkta olması gerekir. Yağ, ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Orta ateşte, yağın iyice ısınmasını bekledikten sonra köfteleri yavaşça ekleyin. Yağ çok sıcak olursa köfteler dışı hızlıca kızarır, içi çiğ kalabilir; soğuk olursa ise köfteler yağı fazla emer ve çıtırlığını kaybeder. Yağı doğru sıcaklıkta tutarak köftelerin her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayabilirsiniz.

8/87. FIRINDA DA PİŞİREBİLİRSİNİZ

7. FIRINDA DA PİŞİREBİLİRSİNİZ

Eğer daha hafif bir alternatif arıyorsanız, içli köfteleri fırında pişirme yöntemini de tercih edebilirsiniz. Köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırında pişirme, köftelerin dışının yine çıtır olmasını sağlarken, daha az yağ kullanmanıza olanak tanır.

EN ÇOK OKUNANLAR
HAFTA SONU HAVA DURUMU | Bu hafta sonu hava nasıl olacak Yağmur yağacak mı 28-29 Haziran Meteoroloji hava durumu listesi
HAFTA SONU HAVA DURUMU | Bu hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? 28-29 Haziran Meteoroloji hava durumu listesi
ON NUMARA SONUÇLARI 27 HAZİRAN | On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı On numara sonuçları nasıl sorgulanır
ON NUMARA SONUÇLARI 27 HAZİRAN | On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On numara sonuçları nasıl sorgulanır?
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR KYK depozito iadesi nasıl geri alınır
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR? KYK depozito iadesi nasıl geri alınır?
ZUHAL TOPALLA YEMEKTEYİZ KİM BİRİNCİ OLDU Yemekteyiz sezon finalinde 150 bin TLlik büyük ödülü hangi yarışmacı kazandı
ZUHAL TOPAL'LA YEMEKTEYİZ KİM BİRİNCİ OLDU? Yemekteyiz sezon finalinde 150 bin TL'lik büyük ödülü hangi yarışmacı kazandı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik