İçli köftenin dışının çıtır çıtır olması için kızartma yağının doğru sıcaklıkta olması gerekir. Yağ, ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Orta ateşte, yağın iyice ısınmasını bekledikten sonra köfteleri yavaşça ekleyin. Yağ çok sıcak olursa köfteler dışı hızlıca kızarır, içi çiğ kalabilir; soğuk olursa ise köfteler yağı fazla emer ve çıtırlığını kaybeder. Yağı doğru sıcaklıkta tutarak köftelerin her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Eğer daha hafif bir alternatif arıyorsanız, içli köfteleri fırında pişirme yöntemini de tercih edebilirsiniz. Köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırında pişirme, köftelerin dışının yine çıtır olmasını sağlarken, daha az yağ kullanmanıza olanak tanır.