Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEkmek hemen bayatlıyorsa böyle muhafaza edin! Fırından yeni çıkmış gibi taze kalmasını sağlıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/7EKMEĞİ DİLİMLERE AYIRIP DONDURUN

EKMEĞİ DİLİMLERE AYIRIP DONDURUN

Eğer ekmeğinizi uzun süre saklamak istiyorsanız, ekmeği dilimleyip dondurmak en etkili yöntemlerden biridir. Ekmek dilimlerini dondurarak, ihtiyaç duyduğunuz kadarını çözdürebilir ve her zaman taze ekmek yiyebilirsiniz. Dondurulmuş ekmekleri çözmek için fırında birkaç dakika ısıtmak, ekmeğin fırından yeni çıkmış gibi taptaze olmasını sağlar.

5/7PLASTİK POŞETLERDEN KAÇININ

PLASTİK POŞETLERDEN KAÇININ

Ekmeği plastik poşetlerde saklamak, nemin içerde birikmesine neden olur ve bu da ekmeğin daha hızlı bayatlamasına yol açar. Plastikte saklanan ekmek, hem fazla nemden dolayı yumuşayarak bozulur hem de dış kabuğu çıtırlığını kaybeder. Bu nedenle, plastik poşetlerden kaçınarak ekmeğinizi hava almasını sağlayan malzemelerde muhafaza etmek, tazeliğini korumada büyük önem taşır.

6/7EKMEĞİNİZİ DOĞRU SICAKLIKTA SAKLAYIN

EKMEĞİNİZİ DOĞRU SICAKLIKTA SAKLAYIN

Ekmeğin tazeliğini korumanın en önemli püf noktalarından biri, doğru sıcaklıkta muhafaza etmektir. Ekmeği oda sıcaklığında saklamak, tazeliğini korumak için idealdir. Ancak, ekmeği sıcak ve nemli ortamlarda bırakmak, hızlıca bayatlamasına neden olabilir. Ekmekleri doğrudan güneş ışığından ve sıcak alanlardan uzak tutarak daha uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.

7/7BUHAR İLE TAZELİĞİ YENİLEYİN

BUHAR İLE TAZELİĞİ YENİLEYİN

Bayatlamaya başlamış ekmekleri canlandırmanın en iyi yolu, fırında buhar yöntemi kullanmaktır. Ekmeğinizi hafifçe suyla ıslatın ve ardından fırına verin. 150°C'de 10-15 dakika fırında tutarak ekmeğin çıtırlığını geri kazanabilirsiniz. Bu yöntem, ekmeğin hem dışının çıtır hem de içinin yumuşak kalmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
ŞANS TOPU AÇIKLANIYOR📍8 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı mı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU AÇIKLANIYOR📍8 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı mı? Şans Topu nasıl sorgulanır?
10. Yargı Paketi haberleri 📍 Yeni infaz düzenlemesi kapsamı nedir Özel infaz düzenlemeleri içeriği nasıl
10. Yargı Paketi haberleri 📍 Yeni infaz düzenlemesi kapsamı nedir? Özel infaz düzenlemeleri içeriği nasıl?
BABALAR GÜNÜ ne zaman Babalar Günü Haziranın kaçında kutlanıyor Babalar Günü tarihçesi
BABALAR GÜNÜ ne zaman? Babalar Günü Haziran'ın kaçında kutlanıyor? Babalar Günü tarihçesi
Biyografi 📍 Seda Sayan kaç yaşında Seda Sayan gerçek adı ne, nereli, eşi kim Seda Sayan Password 10. Bölüm konuğu oldu
Biyografi 📍 Seda Sayan kaç yaşında? Seda Sayan gerçek adı ne, nereli, eşi kim? Seda Sayan Password 10. Bölüm konuğu oldu!
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik