Sirke, doğal bir koruyucu olarak bilinir. Ekmeğinizin saklandığı ekmek kutusunun içini düzenli aralıklarla sirkeye batırılmış bir bezle silerseniz, küflenme sürecini önemli ölçüde geciktirebilirsiniz. Sirke, küf sporlarını engeller ve ekmeğin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Ayrıca, ekmeğin içine doğrudan temas etmeyecek şekilde ekmek kutusuna küçük bir kap içinde elma sirkesi koymak da etkili bir yöntemdir.
Eğer fazla ekmek aldıysanız ve hemen tüketmeyecekseniz, en iyi yöntemlerden biri dondurarak saklamaktır. Dilimleyerek hava almayan bir saklama kabına veya buzdolabı poşetine koyduğunuz ekmeği dondurucuya yerleştirebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuzda birkaç dakika oda sıcaklığında bekleterek ya da fırında hafifçe ısıtarak ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.
Patates ve pirinç, nemi emme özellikleriyle bilinir. Ekmeğinizi sakladığınız ekmek kutusunun içine bir adet kabuklu patates koyarak fazla nemin emilmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde, küçük bir kese içinde birkaç kaşık pirinç koyarak da ekmeğin nemlenmesini ve küflenmesini önleyebilirsiniz. Ancak patatesin küflenmemesi için belirli aralıklarla yenilenmesi gerektiğini unutmayın.