Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEkşili kuru dolma tarifi: Kuru dolma nasıl yapılır, malzemeler neler? MasterChef ekşili kuru dolma yapılışı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/2EKŞİLİ KURU DOLMA NASIL YAPILIR

EKŞİLİ KURU DOLMA NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

12 kuru patlıcan
12 kuru dolmalık biber
1 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet küp şeker
1 rendelenmiş domates
1 çay kaşığı kadar taze nane
4-5 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sumak

Sosu İçin:

1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Kuru patlıcan ve biberler yıkandıktan sonra sıcak suda 10-15 dakika bekletilir.

Soğan ufak ufak kıyılır ve zeytinyağında kavrulur. Pirinç, baharat ve salça sırasıyla ilave edilir.

Domates rendesi eklenir ve 1-2 dakika kavurup yarım bardak su bardağı ile su ilave edilir. 5 dakika kadar kapak kapalı pişirilir.

Hazır olan pirinçli karışım bir kaba alınır nar ekşisi, limon suyu, taze nane, sumak ve maydanoz ilave edilir.

Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurulur. Tencereye dizilir. 1 buçuk su bardağı sıcak su eklenir.

Ayrı bir kapta hazırlanan sos da üzerine eklenir. Tercihe göre tencereden küçük bir tabak ters çevrilerek üzerine konur.

Yaklaşık 45 dakika kadar kapak kapalı pişirilir.

 

NOT: Dolma içerisine tercihe göre reyhan da eklenebilir. Böylece yemeğinize güzel bir aroma katacaktır.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
Heyecan dorukta LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak
Heyecan dorukta! LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN | Bu akşam TVde ne var Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN | Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
TCMB FAİZ KARARI HAZİRAN Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak
TCMB FAİZ KARARI HAZİRAN! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak?
AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek
AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025! AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik