Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEmekliye zam ne kadar olacak? Emekli maaşı zammı yüzde kaç düşünülüyor? İşte son durum
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/5Emekliye zam ne kadar olacak Emekli maaşı zammı yüzde kaç düşünülüyor İşte son durum

Bu kesimin çok yoğun bir talebi var. En düşük maaşı alanlar emeklilerin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan bir kesim. Ancak bu talebin karşılanması bütçede sapmalara yol açacaktır. Bence 29 Ekim’de Cumhuriyetin 100 yılı hasebiyle emeklilere ikramiye verileceği esas artışın ocak ayına sarkacağı kanaatindeyim.

Ara dönemde en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltilse bile yılbaşı itibarıyla yeniden maaşlara artış yapılması ihtiyacı doğacak. Bu en düşük emekli maaşının yılbaşında tekrardan artarak 15 bin TL seviyelerine gelmesi demek. Bu bütçede çok karşılık bulmayacak bir rakamdır. Bence ilk etapta ikramiye verilecek esas zammın da ocak döneminde yapılacağı kanaatindeyim.

5/5ORANSAL ZAM MI, SEYYANEN ZAM MI YAPILACAK

ORANSAL ZAM MI, SEYYANEN ZAM MI YAPILACAK?

Yılbaşında yapılacak zam en düşük emekli maaşını belirleyecektir. Daha önceki dönemlerde enflasyon üstüne refah artışı yapılarak zamlarda en düşük emekli maaşı da ayrıca belirtilirdi. Maaşlara şu kadar zam, en düşük emekli maaşı da şu kadar oldu denilirdi. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına artış olmadığı için maaşlar piyasa gerçeklerinin altında kaldı.

Yeni dönemde kök maaş polemiği ortadan kalkacaktır ve yeni dönemde maaş 11 bin TL 250 TL olacaktır. Emeklilere oransal artış olacak. Bunun dışında kalan tüm emekliler için yine alt sınır belirlenecektir. Şu anda 7500 TL lan alt sınırın 11 bin 250 TL’ye yükseleceği kanaatindeyim.”

EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI KARARLAR BELLİ OLDU 30 Haziran 2025 Kabine Toplantısı bitti mi, açıklanan kararlar neler İşte gündemdeki konu başlıkları
KABİNE TOPLANTISI KARARLAR BELLİ OLDU! 30 Haziran 2025 Kabine Toplantısı bitti mi, açıklanan kararlar neler? İşte gündemdeki konu başlıkları
Seyahatsever 2025 başvurusu başladı mı ve ne zaman yapılacak GSB Seyahatsever projesi KYK ücretsiz konaklama tarihleri ne zaman, yaş sınırı var mı
Seyahatsever 2025 başvurusu başladı mı ve ne zaman yapılacak? GSB Seyahatsever projesi KYK ücretsiz konaklama tarihleri ne zaman, yaş sınırı var mı?
Leman Dergisine neden soruşturma açıldı ve kapandı mı Leman Dergisinden tepki çeken karikatür
Leman Dergisi'ne neden soruşturma açıldı ve kapandı mı? Leman Dergisi'nden tepki çeken karikatür!
2025 ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak EGM 115. temel eğitim ve 91. yenileme sınavı son durum
2025 ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? EGM 115. temel eğitim ve 91. yenileme sınavı son durum
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik