Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYENİ EMEKLİ MAAŞI zam oranı yüzdesi belli oldu mu? 2024 Yılının ilk ayında (Ocak) emeklilere ne kadar zam yapılacak? İşte en düşük emekli maaşı tahmini
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
6/8MEMUR VE EMEKLİYE ZAM ORANI NE OLUR

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM ORANI NE OLUR?

Bakan Işıkhan SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 38, memur ve memur emeklilerine yüzde 50’ye yakın zam yapılacağını söyledi. Bu aslında son 6 aylık enflasyon farkını işaret ediyor. Şu anda açıklanan ilk üç aylık (temmuz, ağustos, eylül) enflasyon yüzde 25.11 olarak gerçekleşti, bu kümülatif bir artıştır. Ekim, kasım ve aralık ayı enflasyonları geldiğinde yüzde 38’ler civarında bir artış olacağını Bakan Işıkhan tahmin etti.

7/8YENİ EMEKLİ MAAŞI zam oranı yüzdesi belli oldu mu 2024 Yılının ilk ayında (Ocak) emeklilere ne kadar zam yapılacak İşte en düşük emekli maaşı tahmini

SSK ve Bağkur emeklileri sadece enflasyon farkını alıyor, memur ve memur emeklileri ise enflasyon farkı artı toplu sözleşmeden kaynaklı zam alıyor. Haziran ayında yüzde 6’lık toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Sene başında yüzde 15’lik bir toplu sözleşme zammı yapıldı. Yüzde 38 ile yüzde 50 arasında 9 puanlık bir fark bulunuyor. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi tabii iki önceliklendireceğiz, ama enflasyonu tek haneye indireceksek gelirler politikamızın da buna uygun olması gerekiyor, öteki türlü bir sarmala giriyorsunuz, bu kısır döngüyü kırmamız lazım, bu kısırdöngüyü para politikasını rasyonelleştirerek, mali politikası ile yapacağız. Rutin olarak yılın başında imkanlara bakılıp karar verilecek.

8/8CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Milletimize verdiğimiz, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için de bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hala yüksek oranda seyretmesinin bizim bu çabamızı sekteye uğrattığınının elbette farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Emeklilerimizi rahatlatack yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçireceğiz." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR
Halıları canlandıran püf nokta Elektriksiz ve susuz halı temizliği
Halıları canlandıran püf nokta! Elektriksiz ve susuz halı temizliği
Güneş çarpmasına dikkat 🌞 5 Günlük hava durumu kaç derece İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde hava durumu nasıl
Güneş çarpmasına dikkat 🌞 5 Günlük hava durumu kaç derece? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde hava durumu nasıl?
Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak 2025 Memur enflasyon farkı kaç oldu, en düşük memur ve memur emeklisi maaşıyla birlikte evli, bekar memur maaşı kaç TL olur
Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? 2025 Memur enflasyon farkı kaç oldu, en düşük memur ve memur emeklisi maaşıyla birlikte evli, bekar memur maaşı kaç TL olur?
YENİ SÜREÇ BELLİ OLDU 📍 Okullar ne zaman açılacak 2025-2026 Eğitim yılı ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ne zaman okula başlayacak, ara tatil ve yarıyıl tatil tarihleri ne zaman olacak
YENİ SÜREÇ BELLİ OLDU 📍 Okullar ne zaman açılacak? 2025-2026 Eğitim yılı ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ne zaman okula başlayacak, ara tatil ve yarıyıl tatil tarihleri ne zaman olacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik