Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEris varyantı nedir, bulaşıcı mı? Eris virüsü belirtileri nelerdir, Türkiye'de var mı? Bakan açıkladı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/4ERİS NEDİR, BULAŞICI MI, BELİRTİLERİ NELERDİR

ERİS NEDİR, BULAŞICI MI, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eris varyantı, COVID-19'un en yeni ve bulaşıcı varyantlarından biridir.

Boğaz ağrısı
Balgamlı ve balgamsız öksürük
Burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı
Değişen koku alma duyusu
Baş ağrısı
Hapşırma
Ses kısıklığı
Ateş
Kas, eklem veya vücut ağrıları
Yorgunluk, halsizlik
Enfeksiyonun ilerlemesine bağlı olarak nefes darlığı
İshal

3/4ERİS VİRÜSÜ TÜRKİYEDE VAR MI

ERİS VİRÜSÜ TÜRKİYE'DE VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada Kovit-19 vakalarında artış yaşanmasını değerlendirerek "Ülkemizde Eris varyantına bağlı vaka şuana kadar görülmedi. Omicron'un alt varyantlarını görüyoruz. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiç bir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil" dedi.

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, şunları söyledi:

4/4KOVİT-19DA ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ OLMAZ

KOVİT-19'DA ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ OLMAZ

Ülkemizde Eris varyantına bağlı vaka şuana kadar görülmedi. Biliyorsunuz Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüze bağlı referans laboratuvarlarımız var. Referans laboratuvarlarımızda sürekli analizler yapılıyor. Omicron’un alt varyantlarını görüyoruz. Bunu uluslararası kamuoyu ile de paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiç bir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı, yani hasta etme gücü, Omicrondan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız. Kalabalık ortamlarda yaşlı ve kronik hastalarımız gripten kendilerini nasıl korumaları gerekiyorsa aynı şekilde korumaya devam edecekler. Hastalık belirtisi olanların da maskesini takarak veya mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler. Yeni bir aşılama dönemi ise söz konusu değil.

EN ÇOK OKUNANLAR
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler İşte yayın günleri
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler? İşte yayın günleri!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman? KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi?
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNBden 0 Faizli Kredi Fırsatları
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNB'den 0 Faizli Kredi Fırsatları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik