Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEtleri yumuşacık pişirmenin gizli formülü! Yılların kasabı sırrını verdi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/8TUZUN EKLENME ZAMANI ÖNEMLİ

TUZUN EKLENME ZAMANI ÖNEMLİ

Etin yumuşak olmasını sağlamak için tuz kullanımı da kritik bir faktördür. Pişirme öncesinde etin üzerine hafifçe tuz serpmek, etin içindeki nemi tutar ve pişirme sırasında kurumasını önler. Ancak, tuzu pişirme işleminden hemen önce eklemek yerine, birkaç saat önceden eklemek, tuzun ete daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Pişirme sonrasında ise etin mutlaka dinlendirilmesi gerekir. Etin dinlenmesi, içindeki suların yeniden dağılmasını ve yumuşak bir doku kazanmasını sağlar. Bu süreç, etin pişirildikten sonra en az 5-10 dakika boyunca kesilmeden bekletilmesiyle sağlanır.

6/8ETİN CİNSİNE GÖRE PİŞİRME

ETİN CİNSİNE GÖRE PİŞİRME

Etin yumuşaklığı, kullanılan etin cinsine göre de değişir. Örneğin, dana eti, kuzu eti ve tavuk eti farklı pişirme yöntemleri gerektirir. Yılların kasapları, her et türü için özel pişirme teknikleri geliştirmiştir. Dana eti gibi daha sert yapıya sahip etlerde, marine süresi uzatılmalı ve yavaş pişirme tekniği tercih edilmelidir. Kuzu eti gibi daha yağlı ve yumuşak etler ise, daha kısa sürelerde yüksek ısılarda pişirilebilir. Ayrıca, etin cinsine uygun kesim teknikleri de, pişirme sürecinde etin yumuşak kalmasını sağlar.

7/8Etleri yumuşacık pişirmenin gizli formülü Yılların kasabı sırrını verdi

Yılların kasapları, etin yumuşacık olması için birkaç özel ipucu da paylaşıyor. Bunlardan biri, et pişirme sırasında biraz elma sirkesi veya az miktarda şeker eklemektir. Elma sirkesi, etin daha da yumuşamasını sağlarken, şeker etin doğal tatlarını vurgular ve karamelize bir lezzet kazandırır. Ayrıca, et pişirirken bir bardak su veya et suyu eklemek, etin nemli kalmasını sağlar ve daha yumuşak bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur.

8/8Etleri yumuşacık pişirmenin gizli formülü Yılların kasabı sırrını verdi
EN ÇOK OKUNANLAR
KPSS Lisans başvuruları 2025 başladı KPSS lisans başvurusu başladı mı, ne zaman başlıyor KPSS başvuruları nasıl yapılır KPSS başvuru ekranı
KPSS Lisans başvuruları 2025 başladı! KPSS lisans başvurusu başladı mı, ne zaman başlıyor? KPSS başvuruları nasıl yapılır? KPSS başvuru ekranı
Muharrem ayı ilk gece namazı var mı, nasıl kılınır Muharrem ayı namazı kaç rekat
Muharrem ayı ilk gece namazı var mı, nasıl kılınır? Muharrem ayı namazı kaç rekat?
2025 Temmuz Memur zammı ne kadar olacak Kesin memur zammı ne zaman, saat kaçta açıklanacak
2025 Temmuz Memur zammı ne kadar olacak? Kesin memur zammı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Evde bakım maaşı 2025 Temmuz zammı ne kadar olacak Yeni evde bakım maaşı zammı ne zaman açıklanacak
Evde bakım maaşı 2025 Temmuz zammı ne kadar olacak? Yeni evde bakım maaşı zammı ne zaman açıklanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik