Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiETLİ EKMEK TARİFİ: Evde kolay etli ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3ETLİ EKMEK MALZEMELERİ

ETLİ EKMEK MALZEMELERİ

Hamur için:

4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su

İç harcı için:

500 gram kıyma
2 adet soğan
3 adet domates
3 orta boy biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

3/3ETLİ EKMEK TARİFİ

ETLİ EKMEK TARİFİ

Bir kapta mayayı alın, üzerine 1,5 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. Şeker ve mayanın suyun içinde erimesini sağlayın.

Geniş bir yoğurma kabına unu koyup ortasında bir çukur açın. Mayalı suyu bu çukura azar azar dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç filmle ya da bir örtüyle kapatın ve yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.

Geniş bir kaseye kıymayı alın. Karışıma biraz farklılık katmak isterseniz rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz.

Kıymanın üzerine rendelediğiniz domates ve soğanları ilave edin. Ardından, biberleri ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra tüm malzemeyi elinizle güzelce karıştırarak yoğurun.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamur parçasını oklava yardımıyla ince ve uzun olacak şekilde açın. Etli ekmek ince açılan bir hamur üzerinde güzel olur, fakat dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

İç harcı, açtığınız hamurun üzerine sürerek güzelce yayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.

Fırınınızı önceden 250 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine etli ekmekleri aralıklı olarak dizin. Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Etli ekmekler fırından çıkınca hafifçe dinlendirin. Yanında maydanoz, roka ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Dilerseniz dürüm yaparak da afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler neler, okullarda emanet dolabı olacak mı YKSye kalemle, silgiyle, suyla, parayla, gözlükle, ilaçla, çantayla, saatle, takıyla, anahtarla, kredi kartıyla girilir mi
YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler neler, okullarda emanet dolabı olacak mı? YKS'ye kalemle, silgiyle, suyla, parayla, gözlükle, ilaçla, çantayla, saatle, takıyla, anahtarla, kredi kartıyla girilir mi?
Toplu Ulaşım haberleri 📢 YKS adaylarına toplu taşıma ücretsiz mi 21-22 Haziranda YKS: TYT - AYT - YDT sınavlarına gireceklere otobüs, metro, metrobüs bedava mı
Toplu Ulaşım haberleri 📢 YKS adaylarına toplu taşıma ücretsiz mi? 21-22 Haziran'da YKS: TYT - AYT - YDT sınavlarına gireceklere otobüs, metro, metrobüs bedava mı?
Mevlid Kandili ne zaman 2025 Dini Günler Takvimi ile Mevlid Kandili tarihi
Mevlid Kandili ne zaman? 2025 Dini Günler Takvimi ile Mevlid Kandili tarihi
Instagramda takip ettiklerimi gizleme özelliği var mı Android - iOS instagram takipçi ve takip edilen nasıl gizlenir
Instagram'da takip ettiklerimi gizleme özelliği var mı? Android - iOS instagram takipçi ve takip edilen nasıl gizlenir?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik