Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiETLİ EKMEK TARİFİ: Evde kolay etli ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/3ETLİ EKMEK TARİFİ

ETLİ EKMEK TARİFİ

Bir kapta mayayı alın, üzerine 1,5 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. Şeker ve mayanın suyun içinde erimesini sağlayın.

Geniş bir yoğurma kabına unu koyup ortasında bir çukur açın. Mayalı suyu bu çukura azar azar dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç filmle ya da bir örtüyle kapatın ve yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.

Geniş bir kaseye kıymayı alın. Karışıma biraz farklılık katmak isterseniz rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz.

Kıymanın üzerine rendelediğiniz domates ve soğanları ilave edin. Ardından, biberleri ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra tüm malzemeyi elinizle güzelce karıştırarak yoğurun.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamur parçasını oklava yardımıyla ince ve uzun olacak şekilde açın. Etli ekmek ince açılan bir hamur üzerinde güzel olur, fakat dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

İç harcı, açtığınız hamurun üzerine sürerek güzelce yayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.

Fırınınızı önceden 250 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine etli ekmekleri aralıklı olarak dizin. Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Etli ekmekler fırından çıkınca hafifçe dinlendirin. Yanında maydanoz, roka ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Dilerseniz dürüm yaparak da afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
ÖSYM YKS BU HAFTA SONU MU, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2025 Üniversite Sınavı hangi gün yapılacak ÖSYM AİS giriş YKS sınav giriş belgesi
ÖSYM YKS BU HAFTA SONU MU, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 2025 Üniversite Sınavı hangi gün yapılacak? ÖSYM AİS giriş YKS sınav giriş belgesi
Son Dakika Merkez Bankası Faiz Kararı Haziran 2025: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne oldu İşte Haziran ayı faiz kararı
Son Dakika Merkez Bankası Faiz Kararı Haziran 2025: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne oldu? İşte Haziran ayı faiz kararı
TAHMİNLER || ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI 2025 Temmuzda asgari ücret zammı var mı, yok mu
TAHMİNLER || ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI? 2025 Temmuz'da asgari ücret zammı var mı, yok mu?
Aylık haberleri...Özel sektöre ara zam olur mu 2025 Temmuzda özel sektörde çalışanların maaşına zam yapılır mı
Aylık haberleri...Özel sektöre ara zam olur mu? 2025 Temmuz'da özel sektörde çalışanların maaşına zam yapılır mı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik