Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEvi saran karnabahar kokusuna son! Kokusuz karnabahar pişirme yöntemi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/7SİRKE VE LİMON SUYU KULLANIN

SİRKE VE LİMON SUYU KULLANIN

Karnabaharın kokusunu azaltmanın en etkili yöntemlerinden biri pişirme suyuna sirke veya limon suyu eklemektir. Kaynar suya bir yemek kaşığı sirke veya birkaç damla limon suyu eklemek, sebzenin yaydığı ağır kokuyu büyük ölçüde engeller. Ayrıca bu yöntem, karnabaharın rengini daha canlı tutmaya da yardımcı olur.

3/7SÜT İLE KOKUYU HAPSEDİN

SÜT İLE KOKUYU HAPSEDİN

Bir başka etkili yöntem ise pişirme suyuna süt eklemektir. Birkaç yemek kaşığı süt eklediğinizde, bu sıvı karnabaharın kokusunu hapsederek mutfağa yayılmasını önler. Ayrıca karnabahara daha yumuşak ve kremsi bir tat verir.

4/7DEFNE YAPRAĞI VE KARANFİL İLE DOĞAL AROMA

DEFNE YAPRAĞI VE KARANFİL İLE DOĞAL AROMA

Pişirme esnasında suya birkaç adet defne yaprağı ve birkaç tane karanfil eklemek, karnabaharın keskin kokusunu bastırarak daha hoş bir aroma yaymasını sağlar. Doğal baharatlar, sebzenin kokusunu nötralize ederken aynı zamanda yemeğe hafif bir lezzet katar.

5/7EKMEK KABUĞU YÖNTEMİ

EKMEK KABUĞU YÖNTEMİ

Büyüklerimizin sıkça kullandığı geleneksel yöntemlerden biri de tencereye bir parça ekmek kabuğu eklemektir. Ekmek kabuğu, karnabaharın yayılan kokusunu içine çekerek mutfağınızı ağır kokulardan korur. Bu yöntemi kullanırken ekmek kabuğunu pişirme sürecinin sonunda çıkararak atmayı unutmayın.

6/7PİŞİRME YÖNTEMİNE DİKKAT

PİŞİRME YÖNTEMİNE DİKKAT

Karnabaharı haşlamak yerine fırında veya buharda pişirmek de kokuyu azaltan önemli yöntemlerden biridir. Fırınlama, sebzenin kokusunun yayılmasını en aza indirirken lezzetini artırır. Buharda pişirme ise haşlamaya kıyasla daha az koku yayar ve besin değerlerini daha iyi korur.

7/7EVİNİZİ HAVALANDIRMAYI UNUTMAYIN

EVİNİZİ HAVALANDIRMAYI UNUTMAYIN

Kokusuz karnabahar pişirmek için bu yöntemleri uygularken, mutfağınızı havalandırmak da önemlidir. Pişirme sırasında aspiratörü çalıştırmak veya camları açmak, oluşabilecek kokunun ortamdan daha hızlı uzaklaşmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Ayak kokusunu şıp diye kesiyor Teri sünger gibi emiyor, kokudan eser bırakmıyor
Ayak kokusunu şıp diye kesiyor! Teri sünger gibi emiyor, kokudan eser bırakmıyor
Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ne zaman GİB sözleşmeli personel alımı sınavı ne zaman
Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ne zaman? GİB sözleşmeli personel alımı sınavı ne zaman?
Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman Filenin Sultanları maç takvimi
Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda? Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman? Filenin Sultanları maç takvimi
7 FARKLI MODEL 📌 BYD SEAL U fiyatı ne kadar, kaç TL Türkiyede Yılın Otomobili BYD SEAL U modelleri, özellikleri nedir
7 FARKLI MODEL 📌 BYD SEAL U fiyatı ne kadar, kaç TL? Türkiye'de Yılın Otomobili BYD SEAL U modelleri, özellikleri nedir?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik