Kılıç, ''EYT ile gelen emekli normal emeklilik koşullarından hiçbir farkı yok. EYT yeni bir aylık bağlama sistemi getirmiyor. Bu bağlamda kişinin emekli aylığını belirleyecek olan prim günleri ve üzerinden prim yatırılan kazançlarıdır. Bu kazançların seviyesi emekli aylığını tespit eden temel unsur olacaktır. Emekli aylığı belirleme yöntemi tektir. Yeni bir hesaplama formülü geliştirilmiyor. En düşük emekli aylığının ne olacağı ocak ayında belli olacak. Taban aylık yükselirse yeni emekli olacaklar da bunda etkilenecektir.'' sözlerini kullandı.
29 Aralık tarihli Bakan Bilgin açıklamasında, ''Çeşitli uzmanlar bazı açıklamalar yapıyorlar. Almanya modeli, Hollanda modeli gibi şeyler. Bunlar söz konusu değil. Burada kimsenin maaşında hiçbir kısıntı olmayacak. Herkes hak ettiği maaşı alacak. Nasıl hesaplanıyorsa öyle. Ne zaman başlayacak. İlk maaşlar ne zaman alınacak? Meclis'in kararı ile belli olacak.'' sözlerini kullandı.
EYT'lilerin ilk maaşlarını hangi tarihte alacaklarına ilişkin açıklamada bulunan Kılıç, ''Bundan sonra kanun teklifini göreceğiz. Meclis’e sevk edilecektir. Ben kısa süre içerisinde yasalaşacağını ümit ediyorum. Ocak ayında yasalaşırsa vatandaşlarımız şubat ayında emeklilikle ilgili müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabilirler. Konu tamamen SGK’nın insiyatifinde. Aylık talep tahsis belgeleri yapılarak bir an önce ilgili kişilerin talepleri cevaplanmış olacak. Şubat ayından itibaren de aylıklar bağlanır.'' dedi.