Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiFırında tavuk pişirirken yapılan hatalar! Suyunu kaybediyor ve kuru oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Fırında tavuk pişirirken yapılan hatalar! Suyunu kaybediyor ve kuru oluyor

05.09.2024 - 11:57 | Son Güncellenme: 05.09.2024 - 11:57

#fırında tavuk püf noktası#fırında tavuk pişirirken dikkat edilmesi gerekenler
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Fırında tavuk pişirmek, birçok mutfak severin favori yemeklerinden biridir. Ancak, doğru teknikler kullanılmadığında tavuk su kaybeder, kuru ve lezzetsiz bir hal alır. Üstelik çıtır çıtır dış yüzey elde etmek de zorlaşır. Peki, fırında tavuk pişirirken yapılan yaygın hatalar neler ve bu hatalardan nasıl kaçınabilirsiniz? İşte tavuk pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları!

1/7Fırında tavuk pişirirken yapılan hatalar Suyunu kaybediyor ve kuru oluyor

Fırında tavuk pişirmek, hem pratik hem de lezzetli bir yemek hazırlamanın ideal yollarından biridir. Ancak doğru teknikler kullanılmazsa, tavuk kuru ve lezzetsiz olabilir, üstelik çıtır bir dış yüzey elde etmek de zorlaşır. Peki, fırında tavuk pişirirken hangi hatalardan kaçınmalı ve nasıl mükemmel sonuç elde edebilirsiniz? İşte tavuğunuzun suyunu kaybetmeden çıtır çıtır olmasını sağlayacak püf noktaları!

2/7YETERİNCE YÜKSEK ISIDA PİŞİRMEMEK

YETERİNCE YÜKSEK ISIDA PİŞİRMEMEK

Fırında tavuk pişirirken yapılan en büyük hatalardan biri, düşük ısıda pişirmektir. Düşük ısı, tavuğun su kaybetmesine ve cildinin çıtır olmamasına neden olur. Tavuk pişirirken fırın ısısının yeterince yüksek olması, tavuğun dışının çıtır çıtır olmasını sağlarken, içinin yumuşak kalmasına yardımcı olur. Genellikle 200-220°C arasında pişirme, hem su kaybını önler hem de istediğiniz çıtırlığı yakalamanızı sağlar.

3/7TAVUĞU DOĞRU ŞEKİLDE HAZIRLAMAMAK

TAVUĞU DOĞRU ŞEKİLDE HAZIRLAMAMAK

Tavuk pişirirken yaygın bir diğer hata, tavuğun doğru şekilde hazırlanmayışıdır. Tavuğun dış yüzeyinin kurumasını ve çıtır olmasını sağlamak için pişirmeden önce üzerini iyice kurutmak önemlidir. Tavuk ıslak kaldığında, cildi fırında buharlanır ve çıtırlaşması zorlaşır. Pişirmeden önce tavuğunuzu kağıt havluyla iyice kurulayarak fazla nemi alabilirsiniz.

4/7TUZLAMA VE BAHARATLAMA YETERSİZLİĞİ

TUZLAMA VE BAHARATLAMA YETERSİZLİĞİ

Tavuğun su kaybetmesinin ve lezzetinin azalmasının nedenlerinden biri de yeterince tuzlanmaması ve baharatlanmamasıdır. Tuz, tavuğun dış yüzeyini kurutarak çıtır olmasını sağlarken, baharatlar lezzetini artırır. Tavuk pişirmeden önce cömert miktarda tuz ve baharat eklemek, hem içinin yumuşak kalmasını hem de dışının lezzetli ve çıtır olmasını sağlar.

5/7FIRINDA DOĞRU KONUMDA PİŞİRMEMEK

FIRINDA DOĞRU KONUMDA PİŞİRMEMEK

Tavuğun fırında doğru konumlandırılmaması da pişirme sırasında su kaybına yol açabilir. Tavuğu pişirirken, ızgara veya tel üzerinde pişirmek, fazla suyun ve yağın alt kısma akmasını sağlar. Böylece tavuk, kendi suyu içinde boğulmaz ve çıtır bir yüzey elde edilir. Tavuğun altında bir fırın tepsisi kullanarak bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

6/7TAVUĞU ÇOK UZUN SÜRE PİŞİRMEK

TAVUĞU ÇOK UZUN SÜRE PİŞİRMEK

Tavuğu fırında çok uzun süre bırakmak, hem suyunu kaybetmesine hem de sertleşmesine neden olabilir. Tavuk pişirirken ideal pişirme süresine dikkat etmek, tavuğun içinin sulu kalmasını sağlar. Genellikle bir bütün tavuğun pişirme süresi, boyutuna göre 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişir. Bu sürede tavuğu ara ara kontrol ederek fazla pişmesinin önüne geçebilirsiniz.

7/7PİŞİRME SONRASI DİNLENDİRMEMEK

PİŞİRME SONRASI DİNLENDİRMEMEK

Tavuğu fırından çıkardıktan sonra hemen servis etmek, su kaybını artırabilir. Tavuk piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirilmesi, içinde biriken suyun tekrar ete yayılmasını sağlar. Böylece tavuk daha sulu ve lezzetli olur. Tavuğunuzu fırından aldıktan sonra üzerini hafif bir folyo ile kapatıp dinlendirmek, daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı Müge Anlı Mehmet Tural bulundu mu, kim, neden öldürdü
Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı! Müge Anlı Mehmet Tural bulundu mu, kim, neden öldürdü?
Bugünkü Futbol Maçları Fikstürü Listesi: 17 Haziran 2025 Salı bugün kimin maçı var, hangi maç hangi kanalda
Bugünkü Futbol Maçları Fikstürü Listesi: 17 Haziran 2025 Salı bugün kimin maçı var, hangi maç hangi kanalda?
Haziran ayı enflasyon beklentisi 2025 tahmini anketi paylaşıldı TÜİK TEFE TÜFE Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
Haziran ayı enflasyon beklentisi 2025 tahmini anketi paylaşıldı! TÜİK TEFE TÜFE Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Karneler ne zaman basılacak 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul, lise karneler basıldı mı, ne zaman basılır
Karneler ne zaman basılacak? 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul, lise karneler basıldı mı, ne zaman basılır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik