26.06.2025 - 16:41 | Son Güncellenme:
Firkiye yemeği malzemeleri ve tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye programında bir yarışmacı tarafından yapılan Firkiye yemeği malzemeleri nelerdir? Firkiye yemeği nasıl yapılır?
500 gram kuzu kuşbaşı (yağlı kısmından)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük soğan (doğranmış)
1 su bardağı taze yeşil erik (çekirdeksiz, tercihe göre)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Eti kavurun: Geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın. Kuzu etlerini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanı ekleyin: Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Meyveleri katın: Yıkanmış yeşil erikleri ekleyin. Birkaç dakika eriklerle birlikte pişirin.
Baharatları ve suyu ekleyin: Tuz, karabiber ve şekeri serpin. Sıcak suyu ilave edin.
Pişirin: Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirin.
Servis: Sıcak olarak, tercihen sade pilav eşliğinde servis edin.