Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiGeceden ıslatma derdi yok! Suyuna bir kaşık ekleyince kuru fasulyede gazdan eser bırakmıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5GAZ PROBLEMİNİ ÇÖZEN DOĞAL YÖNTEMLER

GAZ PROBLEMİNİ ÇÖZEN DOĞAL YÖNTEMLER

Kuru fasulyenin gaz yapma sorunu, aslında fasulyede bulunan bazı bileşenlerden kaynaklanır. Fasulyeler, sindirilmesi zor olan oligosakaritler adı verilen şeker türlerini içerir. Bu şekerler, bağırsaklarda bakteriler tarafından fermente edilir ve bu süreç gaz oluşumuna yol açar. Ancak bu sorunun üstesinden gelmek için uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntem bulunmaktadır.

3/5BİR KAŞIK SİRKE İLE GAZ SORUNUNU ÇÖZÜN

BİR KAŞIK SİRKE İLE GAZ SORUNUNU ÇÖZÜN

Geceden ıslatmak yerine kuru fasulyeyi pişirmeden önce, suyuna bir kaşık elma sirkesi eklemek, gaz problemini ortadan kaldırmada oldukça etkili bir yöntemdir. Elma sirkesi, içeriğindeki asidik özellikleriyle fasulyelerdeki şekerlerin daha kolay sindirilmesini sağlar. Ayrıca elma sirkesi, midenin asidik dengesini de düzenler, böylece şişkinlik hissi ve gaz oluşumunu engeller.

4/5KARBONAT EKLEYİN

KARBONAT EKLEYİN

Fasulye pişirme suyuna bir çay kaşığı karbonat eklemek, gaz oluşumunu engelleyen etkili bir yöntemdir. Karbonat, suyun pH seviyesini değiştirerek fasulyedeki oligosakaritlerin parçalanmasına yardımcı olur. Bu yöntem, aynı zamanda fasulyelerin pişme süresini de kısaltır ve yemeğinizi daha hızlı hazırlamanızı sağlar.

5/5FASULYELERİ YIKADIKTAN SONRA KAVURUN

FASULYELERİ YIKADIKTAN SONRA KAVURUN

Bir diğer pratik yöntem ise, fasulyeleri pişirmeden önce hafifçe kavurmaktır. Fasulyeleri bir tavada 3-5 dakika kadar yüksek ateşte kavurmak, içerisindeki oligosakaritlerin bir kısmını yok eder ve gaz probleminin önüne geçer. Bu yöntem, fasulyelerin pişirme süresini de kısaltır, böylece daha hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji paylaştı 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
Meteoroloji paylaştı 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
Biyografi 📌 Mehmet Erenler kimdir, neden öldü Halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler kaç yaşında, cenazesi ne zaman, nereden kalkacak
Biyografi 📌 Mehmet Erenler kimdir, neden öldü? Halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler kaç yaşında, cenazesi ne zaman, nereden kalkacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik