Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiGeleneksel Mumbar Dolması tarifi! Mumbar Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3MUMBAR DOLMASI MALZEMELERİ

MUMBAR DOLMASI MALZEMELERİ

  • 1 kg temizlenmiş koyun veya kuzu mumbarı (ince bağırsak)
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı veya tereyağı

MUMBAR DOLMASI HANGİ YÖREYE AİT?

Mumbar dolması, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait bir yemektir ve en çok Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa gibi illerde yaygındır. Ayrıca, Doğu Anadolu’da da yaygın olarak yapılır ve Mardin gibi şehirlerde de farklı varyasyonlarıyla bilinir. Bu lezzet, bölgenin mutfak kültüründe önemli bir yere sahiptir ve geleneksel olarak özel günlerde veya kalabalık aile yemeklerinde yapılır.

3/3MUMBAR DOLMASI YAPILIŞI

MUMBAR DOLMASI YAPILIŞI

Mumbarı Hazırlayın: Mumbarları iyice yıkayın ve içini temizleyin. Temizlenmiş mumbarları tuzlu ve limonlu suda bekletip tekrar yıkayın.

İç Harcı Hazırlayın: Bir kaba kıyma, pirinç, doğranmış soğan, salça, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ekleyip iyice karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin ve harcı yumuşatın.

Mumbarları Doldurun: Hazırladığınız iç harcı bir kaşık veya el yardımıyla mumbarların içine doldurun. Mumbarları aşırı doldurmayın; pirinçler şişeceği için biraz boşluk bırakın. Açılmaması için uçlarını düğümleyin veya iğne ile dikin.

Pişirme: Dolmaları büyük bir tencereye dizin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Zeytinyağı veya tereyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 1 saat kadar pişirin; mumbarlar yumuşayınca ocaktan alın.

Servis: Mumbar dolmasını sıcak olarak servis edin. Dilerseniz üzerine limon sıkarak lezzetlendirebilirsiniz.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
YKS Bu hafta mı YKS ne zaman, saat kaçta ÖSYM AİS giriş 2025 YKS sınavı giriş belgesi nereden alınır İşte YKS sonuç tarihi
YKS Bu hafta mı? YKS ne zaman, saat kaçta? ÖSYM AİS giriş 2025 YKS sınavı giriş belgesi nereden alınır? İşte YKS sonuç tarihi
Manisanın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında Besim Dutlulunun eğitim ve kariyer hayatı
Manisa'nın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında? Besim Dutlulu'nun eğitim ve kariyer hayatı
Asgari ücrete ara zam var mı 2025 Temmuzda asgari ücret zammı olur mu
Asgari ücrete ara zam var mı? 2025 Temmuz'da asgari ücret zammı olur mu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik