Güveç kapama, etin ve sebzelerin bir arada piştiği, enfes lezzetiyle damakları şenlendiren geleneksel bir Türk yemeğidir. Özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınızı ısıtacak bu lezzetli yemeği hazırlamak oldukça kolaydır. İşte güveç kapama tarifi ve malzemeleri:
GÜVEÇ KAPAMA MALZMELERİ
500 gram kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
2 adet soğan (orta boy, doğranmış)
2 adet domates (doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet patates (kabukları soyulmuş, yuvarlak dilimlenmiş)
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı domates salçası
Öncelikle, kuzu etini zeytinyağında biraz kızartın. Etlerin rengi değişene kadar kavurun.
Soğan ve sarımsakları ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Domatesleri, yeşil biberleri ve salçayı ekleyin. Tüm malzemeleri birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Patates dilimlerini güveç kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız etli karışımı dökün.
Suyu, tuzu, karabiberi, kekik ve pul biberi de ekleyin. Tüm malzemelerin karışmasını sağlayın.
Güveç kabının kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1.5-2 saat pişirin. Etler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin.
Fırından çıkan güveç kapama, sıcak servis edilir.
Afiyet olsun!