Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHALİS BİLDEN KİMDİR? AK PARTİ DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden hayatı ve siyasi kariyeri...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3HALİS BİLDEN KİMDİR

HALİS BİLDEN KİMDİR?

Halis Bilden, 12 Ekim 1968 yılında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde doğdu. Kazıktepe Köyü İlkokulu (1979) ile Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'ni (1988) tamamlayan Halis Bilden, Dicle Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı. 1994-1995 yılları arasında İstanbul Pendik Belediyesi'nde Mühendis olarak görev aldı ve ardından 1996–1999 tarihleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 1999–2000 yıllarında askerlik görevini tamamladı.

3/3HALİS BİLDEN KİMDİR AK PARTİ DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden hayatı ve siyasi kariyeri...

2001–2004 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı olarak çalıştı, 2004-2005 yılları arasında ise Adana Seyhan Belediyesi'nde Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

2005–2006 yılları arasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2006 yılında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığına vekâleten baktı.

2006 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na atandı. 2007-2008 yıllarında Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu.

2008 yılında Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 13 Mayıs 2008 tarihinden itibaren Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Evli ve üç çocuk babası olan Halis Bilden, İngilizce bilmektedir.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR Karne günü yaklaşıyor 2025 2. dönem e-Okul kapanış tarihi ile e-Okul kapandı mı
E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR? Karne günü yaklaşıyor! 2025 2. dönem e-Okul kapanış tarihi ile e-Okul kapandı mı?
Filenin Sultanları maç programı 🏐 Filenin Sultanlarının Milletler Ligi İstanbul kadrosu belli oldu Filenin Sultanları 2 hafta İstanbul maçları ne zaman
Filenin Sultanları maç programı 🏐 Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi İstanbul kadrosu belli oldu! Filenin Sultanları 2 hafta İstanbul maçları ne zaman?
Manisanın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında Besim Dutlulunun eğitim ve kariyer hayatı
Manisa'nın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında? Besim Dutlulu'nun eğitim ve kariyer hayatı
LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2025 MEB LGS sonuç tarihi belli mi LGS tercihleri ne zaman başlayacak
LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2025 MEB LGS sonuç tarihi belli mi? LGS tercihleri ne zaman başlayacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik