Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHamuru zar gibi ince açılıyor! Çıtır çıtır kol böreği tarifi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5KOL BÖREĞİ TARİFİ

KOL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
250 gram tereyağı (eritilmiş)

İç harcı için:

300 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz

3/5NASIL YAPILIR

NASIL YAPILIR?

Geniş bir karıştırma kabında unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, süt, sıvı yağ, sirke, tuz ve yumurtayı unun ortasına ekleyin.

Yavaşça un ile sıvı malzemeleri karıştırarak yoğurun. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın.

Her bir bezeyi unlanmış tezgah üzerinde zar gibi incecik açın. Hamuru açarken yapışmaması için gerektiğinde un serpebilirsiniz. Açılan hamurun üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün.

4/5Hamuru zar gibi ince açılıyor Çıtır çıtır kol böreği tarifi

Beyaz peyniri ufalayın ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. İnce açılmış ve tereyağı sürülmüş hamurun üzerine peynirli iç harçtan serpiştirin. Hamuru dikkatlice rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine ruloyu yerleştirin. Tüm bezeler için aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

5/5KOL BÖREĞİ PÜF NOKTALARI

KOL BÖREĞİ PÜF NOKTALARI

Hamurun incecik açılması için hamuru dinlendirmeye özen gösterin.

Hamurun üzerine sürdüğünüz tereyağı, böreğin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp bir süre dinlendirirseniz, börek daha yumuşak olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
17 HAZİRAN BUGÜNKÜ SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
17 HAZİRAN BUGÜNKÜ SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
Hava durumu nasıl olacak İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
Hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
Su Kesintisi Beylikdüzü Büyükçekmece Esenyurt: İstanbulda sular ne zaman gelecek İSKİ su kesintisi 18 Haziran 2025
Su Kesintisi Beylikdüzü Büyükçekmece Esenyurt: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? İSKİ su kesintisi 18 Haziran 2025
Bayat ekmeği fırından çıkmış gibi yapan teknik Çöpe atmanıza gerek yok
Bayat ekmeği fırından çıkmış gibi yapan teknik! Çöpe atmanıza gerek yok
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik