Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHaşlanmış patates saniyeler içinde soyuluyor! 5 saniye bekletmek yeterli
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/83. KAYNAR SUYLA SOĞUK SUYU BİRLEŞTİRİN

3. KAYNAR SUYLA SOĞUK SUYU BİRLEŞTİRİN

Soğuk su yöntemini daha etkili hale getirmek için, patatesleri kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya daldırmak önemlidir. Ani ısı değişimi, patates kabuğunun gevşemesini ve kolayca ayrılmasını sağlar. Bu yöntemle haşlanmış patatesleriniz sadece 5 saniyede soyulmaya hazır hale gelir.

5/84. PATATESLERİ ORTADAN KESEREK SOYMA

4. PATATESLERİ ORTADAN KESEREK SOYMA

Bir diğer pratik yöntem ise patatesleri haşlamadan önce kabuğuyla birlikte orta yerinden hafifçe kesmektir. Bu sayede patates haşlandıktan sonra, iki ucundan hafif bir kuvvet uyguladığınızda kabuklar kolayca ayrılır. Hem zamandan tasarruf edersiniz hem de patatesin kabuğunu tamamen soymanız gerekmez.

6/85. MUTFAK BEZİ YARDIMIYLA KOLAY SOYMA

5. MUTFAK BEZİ YARDIMIYLA KOLAY SOYMA

Patates kabuklarını elle soymakta zorlanıyorsanız, temiz bir mutfak bezi kullanarak da bu işlemi yapabilirsiniz. Patatesi mutfak bezine sarın ve hafifçe ovalayın. Bu yöntemle, patatesin kabuğu kolayca çıkacaktır. Aynı zamanda elinizin yanmasını da önlemiş olursunuz.

7/86. PATATESLERİN LEZZETİNİ KORUMA YÖNTEMLERİ

6. PATATESLERİN LEZZETİNİ KORUMA YÖNTEMLERİ

Patateslerin hem kolay soyulmasını hem de lezzetini korumak için doğru tekniklerle haşlamak önemlidir. Patatesleri haşlarken aşırı pişirmekten kaçınmak gerekir. Fazla pişen patatesler, dağılabilir ve kabuğun soyulması zorlaşabilir. Orta ateşte ve kontrollü haşlama, patateslerin ideal kıvamda kalmasını sağlar.

8/87. PRATİK YEMEK HAZIRLIĞI

7. PRATİK YEMEK HAZIRLIĞI

Haşlanmış patatesleri saniyeler içinde soyduktan sonra, bu pratik yöntemi kullanarak hızlıca yemek hazırlamaya geçebilirsiniz. Patates püresi, patates salatası veya patatesli börek gibi tarifler için ihtiyacınız olan patatesleri kısa sürede hazırlayarak mutfakta zaman kazanabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik