Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHAVUÇ HELVASI TARİFİ: Hint usulü evde kolay havuç helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3HAVUÇ HELVASI MALZEMELERİ

HAVUÇ HELVASI MALZEMELERİ

1 kg havuç
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
3-4 adet kakule
1/3 su bardağı kaju
1/3 su bardağı kuru üzüm
1/3 su bardağı antep fıstığı

3/3HAVUÇ HELVASI TARİFİ

HAVUÇ HELVASI TARİFİ

Havuçları iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin. Derin tabanlı ağır bir tavada tereyağını eritip rendelenmiş havuçları ekleyin.

Havuçları kısık ateşte, yumuşayana ve pişene kadar sık ​​sık karıştırarak, yaklaşık 10-15 dakika tüm nem kuruyana kadar soteleyin.

Bu sırada Orta-yüksek ateşte sütü sık sık karıştırın ve kaynamaya bırakın. Süt kaynamaya başlayınca, ateşi orta seviyeye düşürün ve sütün en az yarı yarıya veya yarıdan biraz fazlasına düşene kadar kaynamasını ve azalmasını sağlayın.

Çok sık karıştırmayı unutmayın, aksi takdirde süt tencerenin dibine yapışabilir ve yanabilir. Bu arada 1 yemek kaşığı tereyağında kajuları ve fıstıkları rengi dönene kadar kavurun ve kenara alın.

Bu sırada yaklaşık 30-35 dakika kaynayan süte rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın. Helvayı orta ateşte sık sık karıştırmaya devam edin ve tüm süt helva tarafından emilene kadar pişirin. Ardından şekeri ilave edin.

Şeker sıvısı tamamen emilene kadar sürekli karıştırarak helvayı pişirmeye devam edin, bu yaklaşık 15 dakika sürebilir. Bunlar bittikten sonra kakule tozunu ve 2 yemek kaşığı tereyağını (isterseniz daha fazla) ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.

EN ÇOK OKUNANLAR
2025 LGS TABAN PUANLARI | 2025 Lise taban puanları ve başarı sıralamaları açıklandı mı İstanbul, Ankara, İzmir Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanları...
2025 LGS TABAN PUANLARI | 2025 Lise taban puanları ve başarı sıralamaları açıklandı mı? İstanbul, Ankara, İzmir Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanları...
YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI 2025 ÖSYM YKS-TYT soru ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak ÖSYM 2025 TYT soru cevap anahtarı...
YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI 2025 ÖSYM YKS-TYT soru ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2025 TYT soru cevap anahtarı...
YKS ne zaman, saat kaçta başlayacak, bitecek TYT-AYT-YDT sınavı kaç dakika sürüyor Sınav salonu son giriş saati kaç
YKS ne zaman, saat kaçta başlayacak, bitecek? TYT-AYT-YDT sınavı kaç dakika sürüyor? Sınav salonu son giriş saati kaç?
TIKLA & ÖĞREN On Numara çekilişinde kazandıran numaralar belli oldu 20 Haziran 2025 Cuma On Numara çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır
TIKLA & ÖĞREN! On Numara çekilişinde kazandıran numaralar belli oldu! 20 Haziran 2025 Cuma On Numara çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik