Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHORHOR KEBABI TARİFİ: Horhor kebabı nasıl yapılır? Horhor kebabı malzemeleri ve yapılışı...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

HORHOR KEBABI TARİFİ: Horhor kebabı nasıl yapılır? Horhor kebabı malzemeleri ve yapılışı...

20.06.2023 - 01:23 | Son Güncellenme: 20.06.2023 - 01:23

#masterchef
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Horhor kebabı, alışılmışın dışında bir kabp türüdür. Ana maddeleri arasında patlıcan bulunuyor. Karnıyarık yemeğine çok benzeyen horhor kebabı nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte, horhor kebabı tarifi...

1/2HORHOR KEBABI TARİFİ: Horhor kebabı nasıl yapılır Horhor kebabı malzemeleri ve yapılışı...

Horhor kebabı adını, İstanbul Fatih'teki bir semtten alıyor. Bu ada sahip bir lokanta olduğu da biliniyor. Patlican ile yapılan horhor kebabı terletme yöntemi ile pişiriliyor. İşte, horhor kebabı tarifi ve malzemeleri...

2/2HORHOR KEBABI NASIL YAPILIR

HORHOR KEBABI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

6-8 tane orta boy patlıcan

2 soğan

500 gr kuşbaşı et (kuzu veya bonfile)

3 domates

3-4 sivri biber

1 kırmızı biber

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik

2 diş sarmısak

Üzeri için:

1 domates

2-3 sivribiber



Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletilir.

Patlıcanlar sonrasında yıkanır, kurulanır ve tavada ya da fırında kızartılır.

Etler tencereye alınır, yüksek ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavrulur.

Ayrı bir tavada sıvıyağ ile küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek 3-4 dakika kavrulur.

Sonrasında ince doğranmış biberler ilave edilip karıştırılır.

Kavrulmuş kuşbaşı etler eklenir. Küp doğranmış domates, tuz ve baharatlar da eklenir ve biber ve domates salçası ilave edilir.

1 su bardağı sıcak su ile bir taşım kaynatılır.

Kızarmış patlıcanların ortasına etli karışımdan yerleştirilir ve üzerine biber ve domates dilimleri yerleştirilir.

Tavadaki sosa biraz su ve salça ile tuz eklenerek karıştırılır, patlıcanların üzerine gezdirilir.

Isıtılmış fırında kızarana kadar 35-40 dakika 200 derecede pişirilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
HAVALAR NE ZAMAN SERİNLEYECEK 🌤️Meteoroloji 7-13 Temmuz 2025 hava durumu nasıl Sıcaklıklar ne zaman düşer
HAVALAR NE ZAMAN SERİNLEYECEK? 🌤️Meteoroloji 7-13 Temmuz 2025 hava durumu nasıl? Sıcaklıklar ne zaman düşer?
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 323 astsubay 225 subay öğrenci alıyor İşte başvuru şartları ve tarihleri
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 323 astsubay 225 subay öğrenci alıyor! İşte başvuru şartları ve tarihleri
32. POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak POMEM sözlü sınavları bitti mi
32. POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? POMEM sözlü sınavları bitti mi?
KASIM ARA TATİL NE ZAMAN 2025-2026 ara tatiller ne zaman Okullarda 1. ve 2. dönem ara tatil tarihleri
KASIM ARA TATİL NE ZAMAN? 2025-2026 ara tatiller ne zaman? Okullarda 1. ve 2. dönem ara tatil tarihleri
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik