Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi Rehberiİçi çiğ kalmayan ve dağılmayan biber dolmasının sırrı! Usta aşçılar püf noktasını verdi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/71. BİBER SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

1. BİBER SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

Dolmanızın lezzetli ve düzgün pişmesi için doğru biber seçimi çok önemlidir. Orta boy, ince kabuklu ve düzgün şekilli biberler tercih edin. Kalın kabuklu biberler, pişme süresini uzatabilir ve dolmanızın içinin çiğ kalmasına neden olabilir. Ayrıca, biberlerin taze ve canlı renkte olmasına özen gösterin.

3/72. PİLAVLIK DEĞİL, BALDO PİRİNÇ KULLANIN

2. PİLAVLIK DEĞİL, BALDO PİRİNÇ KULLANIN

Dolma harcında kullanılacak pirinç, pişme sırasında doğru kıvamı sağlamak için önemlidir. Baldo pirinç, suyu daha iyi çekerek harcın hem lezzetli hem de düzgün bir şekilde pişmesini sağlar. Pilavlık pirinç, dolmanın içinde sert kalabileceği için tercih edilmemelidir.

4/73. HARCI ÖNCEDEN HAFİF PİŞİRİN

3. HARCI ÖNCEDEN HAFİF PİŞİRİN

Dolma harcını hazırlarken, malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını ve biberlerin içinde çiğ kalmamasını sağlamak için harcı önceden hafifçe kavurabilirsiniz. Pirinci, doğranmış soğanı, salçayı ve baharatları bir tavada kavurarak lezzetleri birbirine karıştırın. Bu işlem, dolmalarınızın daha lezzetli ve tam kıvamında pişmesini sağlayacaktır.

5/74. BİBERLERİ ÇOK FAZLA DOLDURMAYIN

4. BİBERLERİ ÇOK FAZLA DOLDURMAYIN

Dolma yaparken, biberlerin içini tamamen doldurmak yaygın bir hatadır. Pirinçler pişerken şişeceği için biberlerin üst kısmında bir miktar boşluk bırakın. Bu sayede dolmalarınız hem düzgün bir şekilde pişer hem de pişirme sırasında dağılma riski azalır.

6/75. ÜZERİNE DOMATES KAPAĞI KOYUN

5. ÜZERİNE DOMATES KAPAĞI KOYUN

Dolmaların üzerini kapatmak, hem iç harcın dağılmasını engeller hem de biberlerin lezzetini artırır. İnce bir dilim domatesi dolmaların üzerine kapak olarak yerleştirin. Bu yöntem, dolmaların daha güzel bir görünüm kazanmasını da sağlar.

7/76. SOSLU SU İLE PİŞİRİN

6. SOSLU SU İLE PİŞİRİN

Dolmaların lezzetini artırmak için pişirme suyunu soslu hazırlayın. Bir kaba su, salça, zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırarak biber dolmalarının üzerine gezdirin. Bu sos, dolmaların daha lezzetli olmasını ve içinin tamamen pişmesini sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
İSKİ baraj doluluk oranları 28 Haziran 2025 Cumartesi: İstanbul baraj doluluk oranlarında son durum ne
İSKİ baraj doluluk oranları 28 Haziran 2025 Cumartesi: İstanbul baraj doluluk oranlarında son durum ne?
SON DAKİKA ORMAN YANGINI HABERLERİ: Bilecik ve Sakaryadaki orman yangını söndürüldü mü Bilecik ve Sakaryada son durum ne
SON DAKİKA ORMAN YANGINI HABERLERİ: Bilecik ve Sakarya'daki orman yangını söndürüldü mü? Bilecik ve Sakarya'da son durum ne?
ALTIN FİYATLARI 28 HAZİRAN CUMARTESİ | Gram, tam, çeyrek altın kaç TL Güncel altın fiyatları ne kadar
ALTIN FİYATLARI 28 HAZİRAN CUMARTESİ | Gram, tam, çeyrek altın kaç TL? Güncel altın fiyatları ne kadar?
GÜNÜN MAÇ PROGRAMI | 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün kimin maçı, hangi maçlar var Bugünkü maçlar listesi...
GÜNÜN MAÇ PROGRAMI | 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün kimin maçı, hangi maçlar var? Bugünkü maçlar listesi...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik