Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi Rehberiİçi çiğ kalmayan ve dağılmayan biber dolmasının sırrı! Usta aşçılar püf noktasını verdi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/73. HARCI ÖNCEDEN HAFİF PİŞİRİN

3. HARCI ÖNCEDEN HAFİF PİŞİRİN

Dolma harcını hazırlarken, malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını ve biberlerin içinde çiğ kalmamasını sağlamak için harcı önceden hafifçe kavurabilirsiniz. Pirinci, doğranmış soğanı, salçayı ve baharatları bir tavada kavurarak lezzetleri birbirine karıştırın. Bu işlem, dolmalarınızın daha lezzetli ve tam kıvamında pişmesini sağlayacaktır.

5/74. BİBERLERİ ÇOK FAZLA DOLDURMAYIN

4. BİBERLERİ ÇOK FAZLA DOLDURMAYIN

Dolma yaparken, biberlerin içini tamamen doldurmak yaygın bir hatadır. Pirinçler pişerken şişeceği için biberlerin üst kısmında bir miktar boşluk bırakın. Bu sayede dolmalarınız hem düzgün bir şekilde pişer hem de pişirme sırasında dağılma riski azalır.

6/75. ÜZERİNE DOMATES KAPAĞI KOYUN

5. ÜZERİNE DOMATES KAPAĞI KOYUN

Dolmaların üzerini kapatmak, hem iç harcın dağılmasını engeller hem de biberlerin lezzetini artırır. İnce bir dilim domatesi dolmaların üzerine kapak olarak yerleştirin. Bu yöntem, dolmaların daha güzel bir görünüm kazanmasını da sağlar.

7/76. SOSLU SU İLE PİŞİRİN

6. SOSLU SU İLE PİŞİRİN

Dolmaların lezzetini artırmak için pişirme suyunu soslu hazırlayın. Bir kaba su, salça, zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırarak biber dolmalarının üzerine gezdirin. Bu sos, dolmaların daha lezzetli olmasını ve içinin tamamen pişmesini sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Benfica - Chelsea maçı kaç kaç bitti | FIFA Kulüpler Dünya Kupası Benfica - Chelsea maç sonucu
Benfica - Chelsea maçı kaç kaç bitti? | FIFA Kulüpler Dünya Kupası Benfica - Chelsea maç sonucu
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak? Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur?
ÖGG sınavı ne zaman, saat kaçta Özel Güvenlik 115. Temel Eğitim sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak
ÖGG sınavı ne zaman, saat kaçta? Özel Güvenlik 115. Temel Eğitim sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?
SON DAKİKA SON DEPREMLER 29 HAZİRAN | Az önce deprem mi oldu En son deprem ne zaman, nerede oldu AFAD/Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
SON DAKİKA SON DEPREMLER 29 HAZİRAN | Az önce deprem mi oldu? En son deprem ne zaman, nerede oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik