1. adım: Ispanakları tavada suyunu salıncaya dek kavurun. Blenderda püre haline getirin.
2 .adım: 1 paket krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabında kek olana kadar bekletin.
3. adım: Keki için önce yumurta ve şekeri köpürtün. Sonra yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın.
4. adım: Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize boşaltın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
5. adım: Dolapta beklettiğiniz krem şantiyi kek soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla kekin üzerine sürün.
Son adım: Dilerseniz kekinizi ortadan ikiye ayırıp arasına da krema ya da krem şanti sürebilirsiniz.
Ispanak Sosu için:
150 Gram ıspanak
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
Keki için:
5 Adet yumurta
2 Su bardağı toz şeker
1 buçuk su bardağı süt
3 buçuk su bardağı un
1 Paket vanilya
2 Paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
1 Litre süt
4 yemek kaşığı nişasta
2 Yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı terayağı
1 paket krem şanti