Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiIzgarada pişirmiş gibi oluyor! Fırında kanat pişirirken mutlaka yapın
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5MARİNASYON: LEZZETİN TEMELİ

MARİNASYON: LEZZETİN TEMELİ

Izgara lezzetini yakalamanın en önemli adımı, tavuk kanatlarını doğru şekilde marine etmekten geçer. Öncelikle kanatları bir kapta zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi doğal malzemelerle harmanlayın. Bu karışım, hem lezzetin ete iyice işlemesini hem de kanatların yumuşak ve sulu kalmasını sağlar. Kanatları bu sos içinde en az 3-4 saat, mümkünse bir gece buzdolabında bekletmek, mükemmel sonuç almanıza yardımcı olur.

3/5IZGARA ETKİSİ İÇİN FIRIN TELİNİ KULLANIN

IZGARA ETKİSİ İÇİN FIRIN TELİNİ KULLANIN

Fırında pişirirken kanatların altının da üstü gibi çıtır olmasını istiyorsanız, doğrudan tepsiye dizmek yerine fırın telini kullanmalısınız. Kanatları bir fırın telinin üzerine dizerek altına yağlı kâğıt serili tepsi koyun. Böylece etin altı hava alır, fazla yağ akar ve her tarafı eşit şekilde kızarır. Bu yöntem, tıpkı ızgarada pişirilen tavuk kanatları gibi lezzetli bir sonuç almanıza yardımcı olur.

4/5YÜKSEK ISIDA ÖN PİŞİRME YAPIN

YÜKSEK ISIDA ÖN PİŞİRME YAPIN

Fırında kanatları ızgara lezzetinde yapmak için öncelikle yüksek ısıda bir ön pişirme yapmanız gerekir. 220 dereceye ayarlanmış fırında kanatları ilk 15-20 dakika pişirerek dışının hızla kızarmasını sağlayın. Daha sonra sıcaklığı 180 dereceye düşürüp 25-30 dakika kadar pişirmeye devam edin. Bu teknik, etin içinin suyunu kaybetmeden yumuşak kalmasını, dışının ise çıtır bir dokuya ulaşmasını sağlar.

5/5SON DOKUNUŞ: KIZARMIŞ GÖRÜNÜM VE LEZZET ARTIŞI

SON DOKUNUŞ: KIZARMIŞ GÖRÜNÜM VE LEZZET ARTIŞI

Fırından çıkan kanatların üzerine hafifçe tereyağı veya bal ile karıştırılmış sos sürebilirsiniz. Bu yöntem, hem parlak bir görünüm kazandırır hem de ekstra lezzet katar. Son olarak fırının ızgara modunu açarak 5 dakika kadar yüksek ısıda tekrar pişirerek kanatların tam anlamıyla ızgara etkisi kazanmasını sağlayabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
GÜNÜN MAÇ PROGRAMI | 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün kimin maçı, hangi maçlar var Bugünkü maçlar listesi...
GÜNÜN MAÇ PROGRAMI | 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün kimin maçı, hangi maçlar var? Bugünkü maçlar listesi...
TV YAYIN AKIŞI 28 HAZİRAN 2025 CUMARTESİ | Bugün hangi dizi ve programlar var TRT 1, Kanal D, Show TV, Atv, Star TV, NOW TV, TV8 yayın akışı listesi
TV YAYIN AKIŞI 28 HAZİRAN 2025 CUMARTESİ | Bugün hangi dizi ve programlar var? TRT 1, Kanal D, Show TV, Atv, Star TV, NOW TV, TV8 yayın akışı listesi
SON DEPREMLER LİSTESİ || 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu
SON DEPREMLER LİSTESİ || 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak? Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik