Menderes'in Kuyucak ile Seferihisar'ın Orhanlı mahalleleri arasındaki ormanda, 29 Haziran Pazar günü saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan mücadele başlatılırken, rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreye kadar ulaştı. Helikopterler, olumsuz hava koşulları nedeniyle tedbiren devre dışı bırakıldı. İlk etapta kalkış yapamayan helikopterlerden 2'sinin rüzgarın etkisinin hafiflemesiyle havalanıp, alevlere müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışmalar ikinci günde de devam ediyor.
Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında çıkan orman yangına müdahale sürerken, Gaziemir ilçesi Beyazevler mevkisindeki ormanda çıkan yangına da İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 1 helikopter, 3 arazöz, 1 su ikmal aracı müdahale etti. Alevler, Otokent Galericiler Sitesi'ne de sıçradı. Sitedeki bir oto galerisi yangından zarar gördü. Yangın, dün ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.
İzmir'in Menderes'in Kuyucak ile Seferihisar'ın Orhanlı mahalleleri sınırlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Menderes ve Seferihisar ilçeleri sınırlarında çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
İhbar üzerine bölgeye, Orman Genel Müdürlüğüne ait 6 uçak, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 3 dozer sevk edildi.
Menderes ilçesinin Kuyucak Mahallesi'nde ve Seferihisar ilçesinin Doğanbey Mahallesi'nde orman yangınlarının kontrol altına alınması için gece boyunca karadan çalışmalar sürdü.
Orman yangınlarına, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale çalışmalarına yeniden başlandı.
Menderes ile Seferihisar'da etkili olan yangınlar 4 uçak, 14 helikopter ve kara ekipleriyle söndürülmeye çalışılıyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçelerindeki orman yangınlarına ilişkin, "Yangının enerjisi düşürüldü ama arkadaşlarımız rüzgarın şiddetli olduğu zirvedeki 3 noktaya yoğunlaşmış durumda. Eğer hızlıca başarabilirsek yangınla alakalı artık korkulacak bir şeyin olmadığını söyleyebilirim." dedi.
Bakan Yumaklı, İzmir'de Menderes ile Seferihisar ilçeleri arasında çıkan orman yangınının etkili olduğu alanlarda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Orhanlı Mahallesi'nde gazetecilere değerlendirmede bulunan Yumaklı, Manisa'nın Akhisar ilçesi ile İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçelerindeki orman yangınlarının sürdüğünü belirtti.
Menderes'in Kuyucak Mahallesi ile Seferihisar'ın Doğanbey Mahallesi'ndeki yangınların birbirine yakın olduğunu hatırlatan Yumaklı, "Son 3 günde 263 yangına müdahale edildi. Bu yangınlardan Manisa'dakinin şu anda enerjisi oldukça düşürülmüş durumda. Arkadaşlar tamamen kontrol altına almak için çok yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Kara ekiplerimiz etrafını çevirmiş durumda. 3 uçak ve 5 helikopterle soğutma çalışmalarına ve parlama yapan yerlere müdahale ediyorlar. Bölgede rüzgar şiddetini azalttı ama zaman zaman kararsız rüzgarların esmesiyle genişleme eğilimi var. Şu an için herhangi bir sorun görünmüyor. İnşallah gün içerisinde çok beklemediğimiz şiddetli bir rüzgar olmadığı taktirde orayla ilgili akşam üzerine doğru daha güzel haberler verebileceğiz." diye konuştu.
İbrahim Yumaklı, İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde dün 120 kilometreye kadar çıkan rüzgar hızının gece boyu 65 kilometreye ulaştığını belirtti.
Şiddetli rüzgarın müdahaleyi kısmen zorlaştırdığını, takviye ekiplerle konuşlandırmaların yapıldığını vurgulayan Yumaklı, şöyle devam etti:
"Günün ağarmasıyla hava araçları da çalışmaya başladı. 4 uçak, 14 helikopter, 106 arazöz ve hem orman hem de diğer ekiplerdeki gönüllülerden oluşan 1000'in üzerinde arkadaşımızla müdahaleye devam ediyoruz. Yangının enerjisi düşürüldü ama arkadaşlarımız rüzgarın şiddetli olduğu zirvedeki 3 noktaya yoğunlaşmış durumda. Eğer hızlıca başarabilirsek yangınla alakalı artık korkulacak bir şeyin olmadığını söyleyebilirim. Meteorolojik veriler bize dünkü kadar olmasa bile rüzgar hızının 40-50 kilometre civarında olacağını ama 'darbeli' diye tabir edilen etkiyle 70-80 kilometreleri bulacağını gösteriyor.