Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKabaran kek için harcına mutlaka ekleyin! Kekiniz kalıbından bile taşacak
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6KABARTMA TOZU VE KARBONATIN GÜCÜ

KABARTMA TOZU VE KARBONATIN GÜCÜ

Kekin kabarmasını sağlayan en temel malzemelerden biri kabartma tozudur. Ancak, kabartma tozunun yanı sıra harcınıza bir miktar karbonat eklemek, kekinizin daha da kabarmasını sağlar. Karbonat, kek hamurunda asidik malzemelerle reaksiyona girerek kabarcıklar oluşturur ve kekin daha fazla kabarmasına yardımcı olur. Özellikle yoğurt, limon suyu veya sirke gibi asidik bileşenler kullanıyorsanız, karbonatın etkisi daha da artacaktır.

3/6PUF PUF KABARAN KEK TARİFİ

PUF PUF KABARAN KEK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke (isteğe bağlı)

4/6YAPILIŞI

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu adım, kekin daha kabarık olmasını sağlayan havanın hamura girmesini sağlar.

Süt ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

 

5/6Kabaran kek için harcına mutlaka ekleyin Kekiniz kalıbından bile taşacak

Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı birlikte eleyin. Bu, kuru malzemelerin havalanmasını ve kekin daha iyi kabarmasını sağlar.

Kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve düşük hızda çırparak karıştırın. Hamurun içinde topak kalmamasına dikkat edin.

 

6/6Kabaran kek için harcına mutlaka ekleyin Kekiniz kalıbından bile taşacak

Limon suyu veya sirkeyi ekleyin ve son bir kez karıştırın. Bu malzemeler karbonatla reaksiyona girerek kekin daha fazla kabarmasını sağlar.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika, kekin üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

EN ÇOK OKUNANLAR
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi?
ON NUMARA SONUÇLARI BUGÜN 16 Haziran 2025 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı On numara nasıl sorgulanır
ON NUMARA SONUÇLARI BUGÜN! 16 Haziran 2025 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On numara nasıl sorgulanır?
SAYISAL LOTO AÇIKLANIYOR | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı mı ve nasıl sorgulanır 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
SAYISAL LOTO AÇIKLANIYOR | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı mı ve nasıl sorgulanır? 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
YKS Sınav Giriş Belgesi PDF İndir: YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır, YKS sınav giriş belgesi çıktısı nereden alınır ÖSYM AİS giriş ekranı
YKS Sınav Giriş Belgesi PDF İndir: YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır, YKS sınav giriş belgesi çıktısı nereden alınır? ÖSYM AİS giriş ekranı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik