Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKabarma garantili poğaçanın püf noktası! 1 su bardağı harcına ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Kabarma garantili poğaçanın püf noktası! 1 su bardağı harcına ekleyin

11.11.2024 - 22:59 | Son Güncellenme: 11.11.2024 - 22:59

#poğaça püf noktası#poğaça yapılışı
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Poğaça yaparken yumuşak ve kabarık bir kıvam elde etmek herkesin isteğidir. Ancak bazı püf noktalarına dikkat edilmediğinde poğaçalar istenilen kabarıklıkta olmayabilir. İdeal poğaçayı yapmak aslında çok kolay! İşin sırrı, doğru malzemeleri uygun oranlarda kullanmak ve özellikle harcına ekleyeceğiniz bir malzemede gizli. İşte kabarma garantili poğaça yapmanın detayları...

1/8Kabarma garantili poğaçanın püf noktası 1 su bardağı harcına ekleyin

Evde yumuşacık, kabarmış poğaçalar yapmak, doğru malzemeleri ve püf noktalarını bildiğinizde çok daha kolay hale gelir. Her seferinde kabaran ve lokum gibi poğaçalar yapmak isteyenler için önemli bir ipucu: harcına ekleyeceğiniz 1 su bardağı malzeme ile hem lezzet hem de yumuşaklık garantili sonuç alabilirsiniz. Hamurun ideal kabarması ve poğaçaların puf puf olması için dikkat etmeniz gereken tüm aşamalar burada!

2/81. MAYA SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

1. MAYA SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

Poğaçanın kabarması için hamura ekleyeceğiniz maya çok önemli bir faktördür. Kuru maya veya yaş maya kullanabilirsiniz, ancak mayanın tazeliğine dikkat etmelisiniz. Eski maya, poğaçanın kabarmasını engeller. Hamuru yoğururken mayayı ılık süt veya su ile aktive ederseniz, daha iyi bir kabarma elde edersiniz.

3/82. 1 SU BARDAĞI YOĞURT EKLEYİN

2. 1 SU BARDAĞI YOĞURT EKLEYİN

Kabarık ve yumuşak poğaçanın sırrı, harcına ekleyeceğiniz 1 su bardağı yoğurttur. Yoğurt, poğaçaya yumuşaklık verir ve kabarmasını sağlar. Yoğurdu eklerken, oda sıcaklığında olmasına dikkat edin; bu sayede maya daha aktif hale gelir ve poğaçalarınız lokum gibi kabarır.

4/83. YAĞ ORANINI DENGELEYİN

3. YAĞ ORANINI DENGELEYİN

Hamurda kullandığınız sıvı yağ miktarı da kabarıklık açısından önemlidir. Genellikle 1 çay bardağı sıvı yağ poğaça için yeterlidir. Fazla yağ, hamurun ağır olmasına ve kabarmasını zorlaştırır. Aynı zamanda sıvı yağ yerine tereyağı kullanarak daha lezzetli ve kıvamlı bir hamur elde edebilirsiniz.

5/84. HAMURU DİNLENDİRMEYİ İHMAL ETMEYİN

4. HAMURU DİNLENDİRMEYİ İHMAL ETMEYİN

Hamurun mayalanması için dinlendirme süresi çok önemlidir. Hamuru yoğurduktan sonra, üzerini streç filmle kapatıp ılık bir ortamda en az 30 dakika bekletin. Bu dinlenme süresi, hamurun kabarmasını sağlar ve pişerken daha puf puf bir doku kazanır.

6/85. POĞAÇALARI TEPSİDE BEKLETİN

5. POĞAÇALARI TEPSİDE BEKLETİN

Poğaçalarınızı şekillendirdikten sonra fırına vermeden önce tepsi mayası yapmayı unutmayın. Şekillendirilmiş poğaçaları fırın tepsisinde yaklaşık 10-15 dakika daha bekletin. Bu süre zarfında hamur son kez kabarır ve piştiğinde çok daha yumuşak olur.

7/86. FIRINI ÖNCEDEN ISITIN VE DOĞRU SICAKLIKTA PİŞİRİN

6. FIRINI ÖNCEDEN ISITIN VE DOĞRU SICAKLIKTA PİŞİRİN

Poğaçalarınızı fırına vermeden önce fırını mutlaka önceden ısıtın. 180 derece, poğaçalar için ideal pişirme sıcaklığıdır. Daha düşük bir sıcaklıkta pişirmek, poğaçaların fazla sertleşmesine neden olur. Ayrıca, altı ve üstü eşit şekilde pişmesini sağlamak için fanlı fırın kullanabilirsiniz.

8/87. ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SÜRÜN

7. ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SÜRÜN

Poğaçaların üzeri için yumurta sarısı sürmek, poğaçalara güzel bir renk kazandırır ve parlaklık verir. Yumurta sarısına birkaç damla süt ekleyerek daha güzel bir sonuç alabilirsiniz. Üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serperek hem lezzet hem de görsel açıdan hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Üniversite Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta YKS hangi tarihte yapılacak ÖSYM YKS sonuçları için tarih belli oldu
Üniversite Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta? YKS hangi tarihte yapılacak? ÖSYM YKS sonuçları için tarih belli oldu!
Son güncelleme 📌 Son depremler: Az önce deprem mi oldu AFAD ve Kandilli Rasathanesi 15 Haziran son depremler: Tarih(TS), enlem, boylam, derinlik(Km), tip, büyüklük, yer bilgisi...
Son güncelleme 📌 Son depremler: Az önce deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi 15 Haziran son depremler: Tarih(TS), enlem, boylam, derinlik(Km), tip, büyüklük, yer bilgisi...
LGS soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, LGS sonuçları ne zaman duyurulacak
LGS soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, LGS sonuçları ne zaman duyurulacak?
LGS TABAN PUANLARI 2025 MEB İl il Lise (LGS) taban puanları ve başarı sıralamaları
LGS TABAN PUANLARI 2025! MEB İl il Lise (LGS) taban puanları ve başarı sıralamaları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik