Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşine kılınmaktadır. Kadir Gecesi namazının vakti yatsı namazından sonra başlamaktadır. Tan yeri ağrıncaya kadar, imsak kesilinceye kadar da devam etmektedir. Ayrıca Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılmayan kişiler sahurda da kılabilmektedir.
Mübarek gün olan Kadir Gecesinde 4 ya da 12 rekat namaz kılınmaktadır. Kadir Gecesi namazına niyet edilecek başlanmaktadır. Kadir Gecesi namazı şu şekilde niyet edilir;
'' Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahın hürmetine, benim tevbelerimi kabule eyle. Affı-ı ilahiyene, feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin topluluğa ilhak eyle. Allah-u Ekber
Kadir Gecesi namazı için niyet edildikten sonra namaz kılınmaya başlanabilir. Kadir Gecesinde kılınan namazda rekatlar ve okunan sureler şunlardır:
- 1. rekatta fatiha suresi ile 3 kadir suresi okunur.
- 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur.
- 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi okunur.
- 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur.
Kadir Gecesinde Müslümanlar 4 veya 12 rekat namaz kılabilmektedir. Kadir Gecesi için kılınacak namazda ilk olarak niyet edilmektedir. Niyet edildikten sonra 1. rekatta Fatiha ve3 Kadir suresi, 2. rekatta Fatiha ve 3 İhlas suresi, 3. rekatta Fatiha ve 3 Kadir suresi ve son olarak 4. rekatta Fatiha ve 3 İhlas suresi okunmaktadır.
Kadir Gecesi namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir tahiyata okunmaktadır. Selamdan sonra 11 kez ''Allah-u Ekber, Allah-u Ekber, Lailahe illahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd'' denmektedir. Daha sonra ise 100 defa İnşirah suresi ve 100 defa da Kadir suresi okunmaktadır.